0317 42 17 11 Mail ons

“Kaarten worden steeds belangrijker in en om ons heen. In de dagelijkse werkzaamheden is het hebben van geografisch kaartmateriaal vaak een gewoon goed geworden. Intern is het werken met kaarten goed voorzien door de inzet van goede GIS applicaties. De roep om ook kaartlagen voor externen te publiceren wordt groter. De website van het waterschap vormt een prima kanaal om kaarten aan toe te voegen. Huisstijl is daarbij een belangrijk issue. Met WebGIS Publisher hebben we een applicatie gevonden die configureerbaar is naar een standaard huisstijl en die ons helpt om in korte tijd thematische kaarten te publiceren. Sinds we daar mee begonnen zijn komen er steeds meer verzoeken.

Voor intern gebruik kunnen onze medewerkers een grote hoeveelheid themakaarten bekijken. Omdat veel medewerkers beschikken over een iPad, hebben we de themakaarten ook in de mobiele versie ter beschikking. WebGIS Publisher wordt op de iPad veelvuldig gebruikt.

Regelmatig voeren externe bureaus in opdracht van de gemeente werk uit. Vaak zijn deze bureaus elders in het land gevestigd. Deze bureaus krijgen dan, op voorwaarden en met een eigen autorisatie, een op maat gemaakte viewer voor de duur van de samenwerking. Zo heeft bijvoorbeeld een extern bureau illegale ingebruikname van gemeentelijk groen in kaart gebracht.

Layar biedt de mogelijkheid om met je mobiele toestel objecten om je heen te visualiseren en van deze objecten informatie op te vragen. Bij de gemeente Maastricht zijn inmiddels diverse thema’s binnen Layar te zien zoals: Leegstaande panden, Kunst in de openbare ruimte, Monumenten enz… Er zijn verzoeken om ook de lichtmasten en bomen als object binnen Layar te kunnen zien.”

Charles Slierendrecht, Gemeente Maastricht

Spring naar de toolbar