0317 42 17 11 Mail ons

“Ik ben in 1996 in Groningen afgestudeerd als Geograaf. Om de een of andere reden heb ik toen het onderdeel GIS niet gedaan. Ik heb later nog eens een cursus bij Nieuwland gevolgd over data-verrijking en was daar erg tevreden over. Aangezien ik als geograaf niet aan de slag kon, ben ik bij een bedrijf als verkoper van alarmsystemen gaan werken. Door de crisis ben ik werkloos geraakt. Mijn oude vakgebied blijft trekken, ik wil er graag in werken. Ik heb samen met het UWV uitgezocht welk traject mij in mijn vakgebied aan het werk kan helpen. Ik kwam wederom bij Nieuwland uit. Via een stage en met een detachering ben ik weer aan het werk gekomen.

Ik vond de opleiding Basis Geo-informatie in eerste instantie vrij pittig. Ik moest wennen aan een nieuwe logica en vaardigheden opdoen. De software waarmee we werken omvat zoveel functionaliteit dat het mij afschrok.

Gelukkig is de dosering in de opleiding goed: er wordt niet te lang over onderwerpen doorgezaagd en er is een prettige afwisseling tussen moeilijke en makkelijke onderdelen. Al is dat voor iedereen natuurlijk verschillend. Het cartografische gedeelte spreekt me erg aan: wat maakt iets tot een mooie opmaak en wanneer krijg je het duidelijkste beeld?”

Dirk Klaaren