0317 42 17 11 Mail ons

Edwin Pleijsier, deed mee aan de najaarseditie van de opleiding Basis Geo-informatie in 2014. Hij is nu bij Arcadis werkzaam als BGT medewerker.

“In september en oktober vorig jaar heb ik de opleiding Basis Geo-informatie gevolgd. Bij mijn vorige werkgever heb ik kennis gemaakt met GIS en toen ik zonder werk kwam te zitten, besloot ik mij hierin verder te ontwikkelen om mijn kansen op een baan te vergroten.

De opleiding is heel erg breed, er komen hele diverse en actuele onderwerpen aan bod. De vriendelijke leerkrachten zijn bereid om je aan alle kanten bij te staan, vaak ook met persoonlijke ervaringen. Zij hebben dan ook ervaring vanuit diverse bedrijfstakken en overheden. Ook op het gebied van loopbaanontwikkeling staan ze met raad en daad bij. Dat heeft mij zeker geholpen met het zoeken en vinden van een baan.

Zelf had ik het geluk dat ik al enige ervaring had met GIS, maar ik heb aan mijn klasgenoten gemerkt dat de opleiding ook heel goed te volgen is, wanneer je er helemaal ‘blanco’ in gaat. De elektronische leeromgeving heeft mij heel erg geholpen, ook om thuis nog wat extra te kunnen oefenen. Naast het brede aanbod van de opleiding zorgen de leerkrachten er voor dat iedereen op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd.

Al tijdens de opleiding ben ik zeer actief gaan netwerken, allereerst om het geo werkveld te leren kennen en potentiële werkgevers te leren kennen. Bij het noemen van de opleiding van Nieuwland heb ik altijd alleen maar positieve reacties gekregen. De opleiding staat hoog in aanzien van de werkgevers binnen de sector. De meeste werkgevers kennen wel iemand bij Nieuwland. Nieuwland is zeker geen eiland, zoals veel opleidingsinstituten.

Ook bij mijn huidige werkgever, waar ik inmiddels al weer een tijdje met veel plezier werk, heeft de opleiding hoog op waarde geschat. Dit is voor hem van doorslaggevend belang geweest mij een baan aan te bieden.”