0317 42 17 11 Mail ons

Jan Pieter Den Boer, CAD/GIS medewerker bij gemeente Elburg deed mee aan editie 2012 van de opleiding post HBO Geo-informatievoorziening.

In Elburg wordt zowel met Mapguide 6.5 als ArcGIS gewerkt.

“Ik ben een opleiding gaan zoeken die mij ondersteunt in het maken van een beleidsplan.

Onze gemeente is een relatief kleine organisatie met een beperkte geo-ict infrastructuur. Daarom heb ik voor een opleiding gekozen die wat breder is, zich niet alleen op gemeenten richt en niet alleen op beleid: Ik wilde ook graag de achterliggende techniek tegenkomen.

Het is interessant om medecursisten te ontmoeten van bijvoorbeeld de luchtmacht, een veiligheidsregio en ook andere gemeenten. Zij hebben met dezelfde problematiek te maken, maar komen ook andere problemen tegen. De oplossingen die zij bedenken zijn vaak heel verschillend.

Eigenlijk weet je uit de vakliteratuur van alle onderwerpen wel wat van. De nieuwste technische ontwikkelingen met betrekking tot mobiele toepassingen volg ik met interesse. Ik zie dat wij als kleine organisatie daar nog een ontwikkelingsslag te maken hebben. Maar door de opleiding krijg je een goed overzicht en zie je de verbanden. De onderwerpen met een hoger theoretisch niveau als INSPIRE en SDI gaven goede inzichten. Ik vond daarnaast de avonden over datakwaliteit en spatial databases erg goed en voor mij zeer bruikbaar.”