0317 42 17 11 Mail ons

Avondopleiding Geo-informatievoorziening

In maart 2019 gaat de post HBO opleiding Geo-informatievoorziening weer van start. Het gericht toepassen van geo-informatie vraagt om overzicht en inzicht. Deze opleiding voor beleidsmedewerkers, geo-adviseurs, coördinatoren en GIS specialisten op HBO-niveau, levert u de juiste handvatten voor het coördineren van de werkzaamheden rondom GIS.

Start: 12 maart

Lees artikel

Bereik in korte tijd uw doel.

De opleiding geeft u de juiste en actuele inzichten om geo-informatie efficiënt in te zetten, zowel binnen als buiten de organisatie.

Onderwerpen:

 • Organisatie en Geo-informatie
 • Fundament
 • Beleid en Wetgeving
 • Toepassingen met Geo-informatie

Verhoog uw kennis, schrijf u in voor deze meer dan nuttige opleiding geo-informatiemanagement!

Programma

Achtergrond

Er komt steeds meer informatie beschikbaar met een locatie component. Door onbekendheid over de toepassingsmogelijkheden wordt de beschikbare (geo-)informatie onvoldoende benut. Intelligent gebruik van geo-informatie levert namelijk veel op. Met een presentatie van informatie op een kaart zijn veel beslissingen makkelijker te nemen.

Geodata is er in de vorm van OpenData (bijvoorbeeld BAG, BGT, BRT en Inspire) maar ook in de vorm van data binnen organisaties met bijvoorbeeld een adres als plaatsbepaling. Deze zijn tegenwoordig eenvoudig op een kaart te tonen, wat inzicht verhogend werkt.

In allerlei sectoren zien we een toename van de inzet van geodata. Bij commerciële bedrijven als aannemers, ingenieursbureaus, maar ook binnen de centrale en decentrale overheden. Denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van locatie gebonden data in het sociale domein bij gemeenten.

Intelligent gebruik van geo-informatie levert bijvoorbeeld inzicht op in de verspreiding of clustering van een fenomeen. Ook de nieuwe omgevingswet zal volop gebruik gaan maken van geo-informatie.

Post HBO opleiding Geo-informatievoorziening

 • Krijgt u ook steeds meer te maken met toepassingen van geo-informatie?
 • Heeft u of krijgt u beleidsmatig te maken met de inzet van geodata?
 • Heeft u een rol bij de aansturing van de informatievoorziening met een ruimtelijk aspect?

De opleiding geeft u dan ook het inzicht om binnen uw organisatie geografische informatie breed in te kunnen zetten op diverse terreinen en verschillende presentatie of publicatievormen.

Actuele kennis

In de opleiding vindt u antwoorden op vragen als:

 • Hoe maak ik efficiënt gebruik van de beschikbare geo-informatie binnen de organisatie en wat moet ik ervoor doen om tot een goede voorziening te komen?
 • Hoe verbeter ik de ondersteuning van andere afdelingen binnen de organisatie met geo-informatie?
 • Welke geografische data is er en hoe kan ik deze beschikbaar stellen, zowel binnen als buiten de organisatie, en wat zijn daarvan de consequenties?
 • Welke bedrijfs- en beleidsprocessen en wetgeving worden met geo-informatie ondersteund?

Avondopleiding

De opleiding bestaat uit 12 lesavonden en 3 lesdagen en is qua studiebelasting goed naast uw werk te volgen.

Interesse? Schrijf u op tijd in. Wij zien u graag aan de start in maart.

Of kent u iemand voor wie deze opleiding interessant is? Stuur deze informatie door.

Programma en inschrijven

Meld u tijdig aan

Praktische informatie