0317 42 17 11 Mail ons

Opleiding Basis Geo-informatie

Ben je geïnteresseerd in geo-informatie? Wil je worden opgeleid tot een vakspecialist? De basis opleiding is dé opleiding voor jouw start in het GIS & Geo werkveld. Hier leer je alle basis beginselen van GIS, alsook de praktische kennis van GIS software om als beginnende GIS medewerker aan de slag te gaan.

Inhoud

De basisopleiding Geo-Informatie is gericht op het verkrijgen van de juiste kennis en vaardigheden voor een toekomstige GIS-medewerker. Het lesprogramma bestaat uit twee blokken en bevat alle vakken en practica om als GIS-ser aan het werk te kunnen.

Tijdens de opleiding worden klassikale colleges afgewisseld met online- en klassikale practica die deelnemers thuis, op het werk of in Wageningen doen. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke toets en een eindopdracht.

Lesprogramma

De volgende vakken en practica vormen het lesprogramma van de opleiding.

Blok 1 Basis GIS

 • Theoretische concepten van GIS
 • Basis ArcGIS
 • Geodatabases ArcGIS
 • Editing ArcGIS
 • Opmaak in ArcGIS
 • Zelfstandige opdracht met ArcGIS

Blok 2 Basis Geo-Informatie

 • Informatie- en data-analyse
 • Cartografie, communicatie en grafische presentatie
 • GIS Databases (PostgreSQL)
 • Datakwaliteit en Metadata
 • GIS en Internet (met open source software)

Afsluiting

 • Schriftelijke toets 
 • Eindopdracht ArcGIS

Alle ArcGIS practica werken met de nieuwste versie van ArcGIS.

Planning

Voor wie: De opleiding is bedoeld voor om-/ bijscholers en werkzoekenden met MBO+/HBO werk- en denkniveau zonder of met weinig GIS ervaring.

Wanneer: 11 maart t/m 19 juni 2019. Meld u aan via sschnichels@nieuwland.nl of via het contactformulier voor de volgende editie.

Lesdagen: Vaste lesdagen van de opleiding zijn op maandag, woensdag en soms op vrijdag.

Tijden: Alle lessen in Wageningen beginnen om 09:30u en eindigen om 16:00u. De lokalen in Wageningen zijn open vanaf 08:30u tot en met 17:00u.

Waar: Hoofdkantoor Nieuwland (Hesselink van Suchtelenweg 4, Wageningen)

Praktische informatie

Periode en studiebelasting: De opleiding neemt 14 verplichte lesdagen aan colleges en examens in beslag en 63 studiebelastinguren (of 9 lesdagen) voor het volgen van de e-learning / klassikale practicumonderdelen. De colleges vinden plaats in Wageningen. De e-learning onderdelen kunt u thuis, op uw werk of in Wageningen volgen. U maakt daarbij gebruik van de elektronische leeromgeving (ELO). Er is altijd docentbegeleiding aanwezig.

Investering: De kosten voor de opleiding bedragen € 3.950,- (excl. BTW) per deelnemer. Deelnemers kunnen de kosten in 4 termijnen betalen á € 987,50,- per termijn. De kosten voor het lesmateriaal en het benodigde boek zijn inbegrepen in boven genoemde prijs en worden verstrekt door Nieuwland.

Aantal deelnemers: 5 -12

Diploma en examen: De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke toets en met een eindopdracht. Bij goed gevolg ontvangt de deelnemer een Nieuwlandinstituut diploma.

Inschrijving: Na inschrijving ontvangt u van ons binnen twee werkdagen een ontvangstbevestiging. Meldt u zich via internet aan, dan krijgt u een automatische bevestiging per e-mail. Ongeveer 2 weken vóór aanvang van de opleiding ontvangt u een uitnodigingsbrief met het programmaoverzicht en een routebeschrijving.

Resultaat

Het resultaat van de opleiding is dat de deelnemer aan het einde van de opleiding aan de slag kan in het GIS/geo werkveld. Afhankelijk van de voorkeur en ervaring, valt hierbij te denken aan:

 • GIS specialist
 • junior GIS analist
 • Cartograaf
 • GIS muteerder
 • GIS raadpleger
 • junior functioneel beheerder

Na afloop kan Nieuwland Detacheringen voor u kijken of er binnen ons uitgebreide netwerk een geschikt GIS-project beschikbaar is.

Ervaringen

Edwin Pleijsier, deed mee aan de najaarseditie van de opleiding in 2014. Hij is nu bij Arcadis werkzaam als BGT medewerker;

“[…] De opleiding is heel erg breed, er komen hele diverse en actuele onderwerpen aan bod. De vriendelijke leerkrachten zijn bereid om je aan alle kanten bij te staan, vaak ook met persoonlijke ervaringen. Zij hebben dan ook ervaring vanuit diverse bedrijfstakken en overheden. Ook op het gebied van loopbaanontwikkeling staan ze met raad en daad bij. Dat heeft mij zeker geholpen met het zoeken en vinden van een baan. […] De opleiding staat hoog in aanzien van de werkgevers binnen de sector. […]”


Inschrijven


Aangeboden opleiding

Deelnemer(s)

Factuur

Dit inschrijfformulier maakt gebruik van JavaScript.
Indien u Javascript niet aan hebt staan, ziet u hier geen reCAPTCHA waarin u moet aanvinken dat u geen robot bent en kunt u het inschrijfformulier niet verzenden. Schakel daarom in uw browser Javascript in. Of neem contact met ons op.