0317 42 17 11 Mail ons

Cursussen in verschillende soorten en maten.

Wilt u de onderliggende theorie van GIS kennen? Wilt u leren hoe u een ruimtelijke database in elkaar kan zetten? Of hoe u zelfstandig analyses kan uitvoeren? Nieuwland biedt u een breed aanbod van GIS vakken zoals ‘Theoretische concepten van GIS’ en ‘Cartografie, communicatie en grafische presentatie’ en praktische cursussen in ArcGIS of Open Source aan.

Cursussen en GIS vakken worden standaard op onze locatie verzorgd, maar kunnen ook op aanvraag voor een grotere groep op uw eigen werklocatie worden georganiseerd.

Iedere cursus wordt tijdens en na afloop met de deelnemers geëvalueerd. Wij hechten namelijk veel waarde aan de kwaliteit van onze cursussen en vinden het belangrijk dat de deelnemer met vertrouwen het geleerde in de praktijk kan brengen.

Maatwerk

Nieuwland heeft veel ervaring in het verzorgen van opleidingstrajecten bij diverse klanten. Hieronder een lijst van enkele referenties waar Nieuwland opleidingen heeft verzorgd:

  • Provincie Noord-Holland
  • Ministerie van Defensie
  • Wageningen Universiteit – LEI
  • Planbureau voor de Leefomgeving
  • Waterschap Vallei en Veluwe
  • Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Hieronder vindt u informatie over alle cursussen en GIS vakken die Nieuwland Geo-Informatie regelmatig verzorgd.

19 Feb

ArcGIS Basis (Cursussen)

Dit is een stevige introductie op het software programma ArcGIS (Esri). In drie dagen tijd leert u de beginselen van het programma, van data bekijken tot een eenvoudige kaart maken. Een goede manier om u de basis van GIS bij te brengen.

Cursus op 19, 21 en 23 februari 2018

05 Mar

Theoretische concepten van GIS (Cursussen)

Hoe is GIS ontstaan? Welke technieken hanteert GIS, en hoe is een GIS opgebouwd? Dit werkcollege behandelt de theoretische concepten van GIS voor een goed overzicht van de techniek.

Werkcollege op 5 en 7 maart 2018

12 Mar

ArcGIS Basis (Cursussen)

Dit is een stevige introductie op het software programma ArcGIS (Esri). In drie dagen tijd leert u de beginselen van het programma, van data bekijken tot een eenvoudige kaart maken. Een goede manier om u de basis van GIS bij te brengen.

Cursus op 12, 14 en 16 maart 2018

19 Mar

ArcGIS Geodatabases (Cursussen)

ArcGIS kent meerdere types geodatabases om GIS data te bevatten. Hoe zijn deze gestructureerd? En hoe richt u een geodatabase in? In deze cursus leert u hoe een geodatabase op te zetten.

Cursus op 19 en 21 maart 2018

26 Mar

ArcGIS Editing (Cursussen)

Binnen ArcGIS zijn er veel mogelijkheden om uw GIS data te creëren, en aan te passen qua vorm en inhoud. Dit gebeurt op basis van template editing. In deze cursus leert u de basis functionaliteit voor het muteren in ArcMap.

Cursus op 26 en 28 maart 2018

04 Apr

ArcGIS Labeling (Cursussen)

Teksten in de kaart kunnen het beeld voor de lezer helder en duidelijk te lezen maken. In deze cursus leert u hoe GIS data in de kaart als tekst neer te zetten.

Cursus op 4 april 2018

09 Apr

Gegevensverwerking met ArcGIS (Cursussen)

Vaak krijgt u datasets aangereikt die u het liefst direct wilt gebruiken. Maar voldoet deze data wel aan uw eisen? Moet de data nog omgebouwd worden naar een geschikt formaat? De cursus gaat in op het intakeproces vanaf het moment dat u data aangeleverd krijgt.

Cursus op 9 en 11 april 2018

17 Apr

(NIEUW) ArcGIS Pro Basis (Cursussen)

ArcGIS Pro is de volgende generatie GIS waarmee veel gebruikers te maken gaan krijgen. U krijgt met deze cursus een goede basis om de applicatie in de praktijk te kunnen gebruiken.

Cursus op 17, 19 en 20 april 2018

18 Apr

Cartografie en grafische presentatie (Cursussen)

Overal worden kaarten gebruikt om een locatie aan te duiden en iets te vertellen. Maar wat is een goede kaart, waar moet je op letten? In deze cursus leert u de basisprincipes van cartografie.

Cursus op 18, 23 & 25 april 2018

07 May

Databases I – PostgreSQL (Cursussen)

De beste manier om uw data op te slaan is binnen een relationele database. Maar uit welke componenten bestaat deze, en hoe bevraagt u de data erin? In deze cursus leert u over relationele databases met PostgreSQL.

Cursus op 7 mei 2018

08 May

Opleiding QGIS (Cursussen)

QGIS is gratis te gebruiken GIS software. In onze cursus QGIS leert u de (on)mogelijkheden van deze open source GIS-software en gaat u aan de slag met dit veelgebruikte programma.

Cursus op 8 en 9 mei 2018

14 May

Datakwaliteit en metadata (Cursussen)

GIS data kan allerlei informatiebehoeftes voorzien. Maar wat is de kwaliteit van de data? En betekent een analyse of kaart dan eigenlijk wel wat ervan verwacht wordt? In deze cursus leert u kritisch de kwaliteit van GIS data te bekijken.

Cursus op 14 mei 2018

23 May

GIS & Internet I – Introductie (Cursussen)

Veel GIS data wordt tegenwoordig gedeeld via het internet. Heel handig om gebruik van te maken, maar hoe publiceert u dit zelf? In deze cursus leert u GIS data zelf online te publiceren.

Cursus op 23 mei 2018

GIS & Internet II – Geoserver (Cursussen)

De cursus is een vervolg op de cursus “GIS & Internet I – Introductie”. Tijdens deze verdiepende cursus gaat u werken met geavanceerde styling op uw webservices en leert u ook de andere type OGC-webservices kennen, zoals WMTS.

Cursus in voorjaar 2018

Databases II – PostGIS (Cursussen)

PostGIS maakt het mogelijk geografische objecten op te slaan in een relationele database, en er zo een ruimtelijke database van te maken. In deze cursus leert u een database op te zetten, te bevragen en te vullen met geodata.

Cursus in voorjaar 2018

Vraag naar onze maatwerk cursussen

opleidingen@nieuwland.nl
Spring naar de toolbar