0317 42 17 11 Mail ons

Vacature Functioneel Ontwerper / Tester

Kom werken bij Nieuwland

Wij zijn een resultaatgerichte, dienstverlenende kennisorganisatie. Onze dienstverlening loopt van advisering, opleiding en detachering tot procesondersteunende producten en uitvoerende diensten. Wij leveren producten en diensten aan waterschappen, nutsbedrijven, gemeenten, overheidsinstanties en het bedrijfsleven. In de afgelopen 25 jaar hebben we een stevig relatie-netwerk opgebouwd.

Door onze veelzijdige aanpak kunnen wij onze opdrachtgevers vaak een meer dan passende oplossing bieden. Organisaties hebben regelmatig tijdelijke capaciteitsproblemen. Ook kan specifieke kennis niet op tijd of in zijn geheel niet beschikbaar zijn. Het inhuren van tijdelijk personeel bij Nieuwland Geo-Informatie biedt dan een uitkomst.

Voor het Informatiehuis Water (IHW) zijn wij op zoek naar een

Functioneel Ontwerper / Tester (32-36 uur per week, standplaats Amersfoort)

Het Informatiehuis Water (IHW) is een samenwerkingsprogramma binnen de watersector. Samen met waterbeheerders werken we aan uniforme, toegankelijke én bruikbare informatie over water. Het IHW is een samenwerkingsverband tussen het Rijk, de provincies en de waterschappen en is opgericht in 2010.

IHW is de digitale schakel tussen waterbeheerders. We stimuleren de onderlinge samenwerking en interactie. Bovendien ontlasten we de waterbeheerder bij structurele informatiebehoeftes van buitenaf, zoals landelijke programma’s, rapportageverplichtingen en overige datasets.

Over de functie

Als Functioneel Beheerder heb je enerzijds een voortrekkersrol in het (door) ontwikkelen van applicaties die door het Informatiehuis Water (IHW) gebruikt worden. Hierbij vertaal je ontwerpen naar aanbestedingsdocumenten en testplannen. Ook adviseer je opdrachtgevers en projectleiders in het kiezen van alternatieve oplossingsrichtingen. De helft van je tijd zul je ook spenderen aan het testen van (nieuwe) functionaliteiten. Hiervoor is op dit moment nog geen vaststaande procedure of strategie. Je moet het leuk vinden om deze zelf te ontwikkelen. Je duikt meteen de diepte in, en voelt je daar lekker bij. Het IHW zoekt een ervaren collega die nieuwe ontwerpen en wijzigingen functioneel uitschrijft. Tegelijkertijd werk je aan manieren om deze te testen.

Een greep uit de werkzaamheden als Functioneel Ontwerper:

 • Het organiseren van gebruikerssessies om gebruikerswensen ten aanzien van de IHWwebapplicaties te inventariseren;
 • Het analyseren van informatiebehoefte en informatiestromen;
 • Het specificeren van de wensen en eisen voor de doorontwikkeling van IHW-webapplicaties, met name het Waterkwaliteitsportaal (WKP) en Aquo-kit;
 • Functionele ontwerpen maken voor wijzigingen van de webapplicaties, gebaseerd op de wensen en eisen;
 • Functioneel Ontwerp, handleiding en andere baseline-documentatie van het WKP actualiseren.

Over het testen:

 • Het schrijven van mastertestplan, testplannen en testscripts;
 • Het voorbereiden van testen, denk aan: testomgeving, testgegevens, testteam samenstellen, testsessies organiseren;
 • Testen en analyseren van testbevindingen;
 • Uitbesteden testen;
 • Documenteren testresultaten;
 • Rapporteren testresultaten intern aan projectleider, teamleider en kernteam.

Concreet zoeken wij:

Wij zoeken een ervaren professional, die niet eerst de kat uit de boom kijkt maar die direct aan de slag kan. Deze hands-on mentaliteit zorgt ervoor dat je op eigen initiatief de handen uit de mouwen steekt en gaandeweg de best passende procedures ontwikkelt. Je bent communicatief vaardig, kunt helder schrijven, werkt nauwkeurig en planmatig, bent analytisch en vooral een harde werker!

De ideale kandidaat heeft:

 • Een HBO-opleiding richting Informatica, Informatiekunde of Bedrijfskunde;
 • Aantoonbare kennis en ervaring in toepassing van ontwerpmethodieken;
 • Relevante ervaring opgedaan als software tester;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als ontwerper of informatieanalist;
 • Meer dan 5 jaar (project)ervaring als ICT-ontwikkelaar.

Wat krijg je er voor terug:

Werken binnen IHW is uitdagend; elke dag weer. Je werkt aan grote projecten, in een steeds veranderende omgeving. Dit vraagt om flexibiliteit en aanpassingsvermogen. We zoeken iemand die meedenkt en meebouwt. Iemand die vertrouwt op eigen kunnen, maar ook de verbinding kan en wil leggen. Het salaris voor deze functie ligt tussen minimaal € 3232,- en maximaal € 4552,- per maand op basis van 36 uur. Bij IHW geloven we dat je je ontwikkelt door samen te werken en van elkaar te leren. Fouten maken kan en mag, om daarvan wijzer te worden. Successen worden gevierd, want bij IHW worden we blij van goed afgeronde projecten. Trouwens, onze waterbeheerders ook!

Meer informatie?
Ben je enthousiast geworden na het lezen van bovenstaande omschrijving van de functie? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord! Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Hester Pranger via telefoonnummer 06-23884055. Voor overige vragen kun je terecht bij Gerben Haverschmidt via telefoonnummer 0317-421711.

Direct solliciteren?

Stuur je motivatiebrief en cv naar Hans Jonkman, of gebruik het reactieformulier. We zien je reactie graag tegemoet!

Solliciteer

Werk in een dynamisch werkveld

Solliciteer