NieuwlandGeo Dirk Klaaren - Vitens - NieuwlandGeo
0317 42 17 11 Mail ons

“Ik ben in 1996 in Groningen afgestudeerd als Geograaf. Om de een of andere reden heb ik toen het onderdeel GIS niet gedaan. Ik heb later nog eens een cursus bij Nieuwland gevolgd over data-verrijking en was daar erg tevreden over. Aangezien ik als geograaf niet aan de slag kon, ben ik bij een bedrijf als verkoper van alarmsystemen gaan werken. Door de crisis ben ik werkloos geraakt. Mijn oude vakgebied blijft trekken, ik wil er graag in werken. Ik heb samen met het UWV uitgezocht welk traject mij in mijn vakgebied aan het werk kan helpen. Ik kwam wederom bij Nieuwland uit. Via een stage en met een detachering ben ik weer aan het werk gekomen.

Ik vond de opleiding Basis Geo-informatie in eerste instantie vrij pittig. Ik moest wennen aan een nieuwe logica en vaardigheden opdoen. De software waarmee we werken omvat zoveel functionaliteit dat het mij afschrok.

Gelukkig is de dosering in de opleiding goed: er wordt niet te lang over onderwerpen doorgezaagd en er is een prettige afwisseling tussen moeilijke en makkelijke onderdelen. Al is dat voor iedereen natuurlijk verschillend. Het cartografische gedeelte spreekt me erg aan: wat maakt iets tot een mooie opmaak en wanneer krijg je het duidelijkste beeld?”

Dirk Klaaren


“Domein- en beleidskennis had ik al, maar inzicht in de toepassingen van geo ontbraken nog. Ik heb de opleiding met name gedaan om een breed overzicht te krijgen van het geowerkveld, om vanuit daar de koppeling te kunnen leggen naar…

Heldere koppeling tussen theorie en eigen praktijk. Floris Seijben

Bekijk aanbeveling

Joselien Folkers over de Opleiding Basis Geo-informatie (review op Springest): “Ik ben heel tevreden over de opleiding, er was veel individuele aandacht en hulp. Kwaliteit was hoog, aan de deelnemers werden ook best hoge eisen gesteld, maar altijd op ontspannen…

Joselien Folkers

Bekijk aanbeveling

Zeer verhelderende opleiding en goed gestructureerd. Ik ben weer up-to-date rondom alle GIS gerelateerde ontwikkelingen, wetgevingen en standaardisatie (nationaal en internationaal).

Guus Claessen – Grontmij

Bekijk aanbeveling

Ook mijn huidige werkgever, waar ik inmiddels al weer een tijdje met veel plezier werk, heeft de opleiding hoog op waarde geschat. Dit is voor hem van doorslaggevend belang geweest mij een baan aan te bieden.

Edwin Pleijsier – Arcadis

Bekijk aanbeveling

Ik ben een opleiding gaan zoeken die mij ondersteunt in het maken van een beleidsplan. Het is interessant om medecursisten te ontmoeten van bijvoorbeeld de luchtmacht, een veiligheidsregio en ook andere gemeenten. Zij hebben met dezelfde problematiek te maken, maar komen ook andere problemen tegen. De oplossingen die zij bedenken zijn vaak heel verschillend.

Jan Pieter Den Boer – Gemeente Elburg

Bekijk aanbeveling

Gelukkig is de dosering in de opleiding goed: er wordt niet te lang over onderwerpen doorgezaagd en er is een prettige afwisseling tussen moeilijke en makkelijke onderdelen.

Dirk Klaaren – Vitens

Bekijk aanbeveling