NieuwlandGeo Jan Pieter Den Boer - Gemeente Elburg - NieuwlandGeo
0317 42 17 11 Mail ons

Jan Pieter Den Boer, CAD/GIS medewerker bij gemeente Elburg deed mee aan editie 2012 van de opleiding post HBO Geo-informatievoorziening.

In Elburg wordt zowel met Mapguide 6.5 als ArcGIS gewerkt.

“Ik ben een opleiding gaan zoeken die mij ondersteunt in het maken van een beleidsplan.

Onze gemeente is een relatief kleine organisatie met een beperkte geo-ict infrastructuur. Daarom heb ik voor een opleiding gekozen die wat breder is, zich niet alleen op gemeenten richt en niet alleen op beleid: Ik wilde ook graag de achterliggende techniek tegenkomen.

Het is interessant om medecursisten te ontmoeten van bijvoorbeeld de luchtmacht, een veiligheidsregio en ook andere gemeenten. Zij hebben met dezelfde problematiek te maken, maar komen ook andere problemen tegen. De oplossingen die zij bedenken zijn vaak heel verschillend.

Eigenlijk weet je uit de vakliteratuur van alle onderwerpen wel wat van. De nieuwste technische ontwikkelingen met betrekking tot mobiele toepassingen volg ik met interesse. Ik zie dat wij als kleine organisatie daar nog een ontwikkelingsslag te maken hebben. Maar door de opleiding krijg je een goed overzicht en zie je de verbanden. De onderwerpen met een hoger theoretisch niveau als INSPIRE en SDI gaven goede inzichten. Ik vond daarnaast de avonden over datakwaliteit en spatial databases erg goed en voor mij zeer bruikbaar.”


“Domein- en beleidskennis had ik al, maar inzicht in de toepassingen van geo ontbraken nog. Ik heb de opleiding met name gedaan om een breed overzicht te krijgen van het geowerkveld, om vanuit daar de koppeling te kunnen leggen naar…

Heldere koppeling tussen theorie en eigen praktijk. Floris Seijben

Bekijk aanbeveling

Joselien Folkers over de Opleiding Basis Geo-informatie (review op Springest): “Ik ben heel tevreden over de opleiding, er was veel individuele aandacht en hulp. Kwaliteit was hoog, aan de deelnemers werden ook best hoge eisen gesteld, maar altijd op ontspannen…

Joselien Folkers

Bekijk aanbeveling

Zeer verhelderende opleiding en goed gestructureerd. Ik ben weer up-to-date rondom alle GIS gerelateerde ontwikkelingen, wetgevingen en standaardisatie (nationaal en internationaal).

Guus Claessen – Grontmij

Bekijk aanbeveling

Ook mijn huidige werkgever, waar ik inmiddels al weer een tijdje met veel plezier werk, heeft de opleiding hoog op waarde geschat. Dit is voor hem van doorslaggevend belang geweest mij een baan aan te bieden.

Edwin Pleijsier – Arcadis

Bekijk aanbeveling

Ik ben een opleiding gaan zoeken die mij ondersteunt in het maken van een beleidsplan. Het is interessant om medecursisten te ontmoeten van bijvoorbeeld de luchtmacht, een veiligheidsregio en ook andere gemeenten. Zij hebben met dezelfde problematiek te maken, maar komen ook andere problemen tegen. De oplossingen die zij bedenken zijn vaak heel verschillend.

Jan Pieter Den Boer – Gemeente Elburg

Bekijk aanbeveling

Gelukkig is de dosering in de opleiding goed: er wordt niet te lang over onderwerpen doorgezaagd en er is een prettige afwisseling tussen moeilijke en makkelijke onderdelen.

Dirk Klaaren – Vitens

Bekijk aanbeveling