NieuwlandGeo Online cursus QGIS - NieuwlandGeo
0317 42 17 11 Mail ons
Nieuwland Geo en IHE Delft lanceren

E-learning QGIS

Nieuwland en IHE Delft brengen nieuwe online cursus QGIS gericht op waterbeheer / hydrologie / milieu.

GIS is een belangrijk hulpmiddel voor geïntegreerd waterbeheer en milieustudies. GIS kan worden gebruikt om gegevens voor te bereiden voor hydrologische en milieu modellen. Het is ook een essentiële tool voor ruimtelijke planning en visualisatie van ruimtelijke gegevens.

QGIS is een open source desktop Geographic Information System (GIS). Open source software biedt mensen met geringe financiële mogelijkheden om ook GIS te gebruiken.

Zowel IHE Delft als Nieuwland Geo-informatie bieden korte cursussen en op maat gemaakte trainingen in GIS. Deze E-learning QGIS cursus is ontwikkeld met de bedoeling studenten en professionals te helpen GIS in hun eigen werkomgeving in hun eigen tempo toe te passen.

De online cursus richt zich op de basisvaardigheden. Het e-learningplatform biedt theorie in tekst en video’s en oefeningen met QGIS 3.4.

U leert hoe u een gescande kaart geografisch kunt refereren, vectoren kunt digitaliseren, spreadsheets kunt importeren, attributentabellen kunt samenvoegen, basisvectoranalyses kunt uitvoeren, open gegevens en ontwerpkaarten kunt gebruiken.

Drie ervaren docenten zijn beschikbaar om de deelnemers te helpen tijdens de cursus:

  • Hans van der Kwast (IHE Delft)
  • Peter Kaspers (Nieuwland Geo-informatie)
  • Sabine Schnichels (Nieuwland Geo-informatie)

Het e-learning-platform biedt voor de cursisten een intern forum voor interactie met de docenten.

Tijdens de cursus wordt de kennis getest met interactieve vragen. Aan het eind moet een digitale kaart worden ingeleverd, die wordt beoordeeld door de docenten.

Deelnemers die de online cursus met succes voltooien, ontvangen een officieel QGIS-certificaat.

Meer informatie en registratie op: Learning-gis.com


“Domein- en beleidskennis had ik al, maar inzicht in de toepassingen van geo ontbraken nog. Ik heb de opleiding met name gedaan om een breed overzicht te krijgen van het geowerkveld, om vanuit daar de koppeling te kunnen leggen naar…

Heldere koppeling tussen theorie en eigen praktijk. Floris Seijben

Bekijk aanbeveling

Joselien Folkers over de Opleiding Basis Geo-informatie (review op Springest): “Ik ben heel tevreden over de opleiding, er was veel individuele aandacht en hulp. Kwaliteit was hoog, aan de deelnemers werden ook best hoge eisen gesteld, maar altijd op ontspannen…

Joselien Folkers

Bekijk aanbeveling

Zeer verhelderende opleiding en goed gestructureerd. Ik ben weer up-to-date rondom alle GIS gerelateerde ontwikkelingen, wetgevingen en standaardisatie (nationaal en internationaal).

Guus Claessen – Grontmij

Bekijk aanbeveling

Ook mijn huidige werkgever, waar ik inmiddels al weer een tijdje met veel plezier werk, heeft de opleiding hoog op waarde geschat. Dit is voor hem van doorslaggevend belang geweest mij een baan aan te bieden.

Edwin Pleijsier – Arcadis

Bekijk aanbeveling

Ik ben een opleiding gaan zoeken die mij ondersteunt in het maken van een beleidsplan. Het is interessant om medecursisten te ontmoeten van bijvoorbeeld de luchtmacht, een veiligheidsregio en ook andere gemeenten. Zij hebben met dezelfde problematiek te maken, maar komen ook andere problemen tegen. De oplossingen die zij bedenken zijn vaak heel verschillend.

Jan Pieter Den Boer – Gemeente Elburg

Bekijk aanbeveling

Gelukkig is de dosering in de opleiding goed: er wordt niet te lang over onderwerpen doorgezaagd en er is een prettige afwisseling tussen moeilijke en makkelijke onderdelen.

Dirk Klaaren – Vitens

Bekijk aanbeveling

Lees meer

learning GIS