NieuwlandGeo RTK: op de cm nauwkeurig inmeten met een app - NieuwlandGeo
0317 42 17 11 Mail ons

RTK en WebGIS App

monitor_rtk_app
Met een tablet of smartphone op de cm nauwkeurig via RTK

Inmeten met een App?

We lopen er allemaal wel eens tegenaan; de positie die we op een kaart op de telefoon aflezen is altijd ‘om en nabij’. Het gps-signaal is maar tot op enkele meters nauwkeurig.

Smartphones en tablets hebben beperkte antennes en correctie mechanismen waardoor de afwijkingen van de gps-coƶrdinaten tot enkele meters op kan lopen. Voor een aantal werkzaamheden is dat onvoldoende nauwkeurig.

Real Time Kinematic

Met precisie apparatuur op basis van Real Time Kinematic (RTK) van bedrijven als marXact en Topcon kun je bijna op de cm-nauwkeurig je positie bepalen. Voor het inmeten of opzoeken van bijvoorbeeld ondergrondse leidingen kun je die precisie wel gebruiken.

Maar ook voor de BGT, lantaarnpalen, speeltoestellen van gemeenten, kunstwerken van de waterschappen, brandkranen bij de veiligheidsregio’s etc. kunnen nauwkeurig worden ingemeten.

Nieuwland heeft met succes proeven gedaan met het koppelen en gebruiken van diverse RTK receivers. Daarmee breiden we de toepassingsmogelijkheden en het gebruik van onze Apps weer uit. Vanuit WebGIS Publisher kunt u WebGIS App configureren, data beheren en presenteren in de kaartviewer inclusief rapportages.

Voor het intekenen op een kaart heb je geen apart device meer nodig; met onze App op je mobiel of tablet kun je aan de slag. U heeft hiermee uw data in eigen beheer (geen conversie van total station -landmeter- naar GIS). Dat scheelt aardig in de kosten. Vraag naar de vele toepassingsmogelijkheden.

logo marxact


Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

[forminator_form id=”3764″]

Vraag naar een vrijblijvende demo

Apps & Maps