NieuwlandGeo C. Slierendrecht - WebGIS Publisher - NieuwlandGeo
0317 42 17 11 Mail ons

“Kaarten worden steeds belangrijker in en om ons heen. In de dagelijkse werkzaamheden is het hebben van geografisch kaartmateriaal vaak een gewoon goed geworden. Intern is het werken met kaarten goed voorzien door de inzet van goede GIS applicaties. De roep om ook kaartlagen voor externen te publiceren wordt groter. De website van het waterschap vormt een prima kanaal om kaarten aan toe te voegen. Huisstijl is daarbij een belangrijk issue. Met WebGIS Publisher hebben we een applicatie gevonden die configureerbaar is naar een standaard huisstijl en die ons helpt om in korte tijd thematische kaarten te publiceren. Sinds we daar mee begonnen zijn komen er steeds meer verzoeken.

Voor intern gebruik kunnen onze medewerkers een grote hoeveelheid themakaarten bekijken. Omdat veel medewerkers beschikken over een iPad, hebben we de themakaarten ook in de mobiele versie ter beschikking. WebGIS Publisher wordt op de iPad veelvuldig gebruikt.

Regelmatig voeren externe bureaus in opdracht van de gemeente werk uit. Vaak zijn deze bureaus elders in het land gevestigd. Deze bureaus krijgen dan, op voorwaarden en met een eigen autorisatie, een op maat gemaakte viewer voor de duur van de samenwerking. Zo heeft bijvoorbeeld een extern bureau illegale ingebruikname van gemeentelijk groen in kaart gebracht.

Layar biedt de mogelijkheid om met je mobiele toestel objecten om je heen te visualiseren en van deze objecten informatie op te vragen. Bij de gemeente Maastricht zijn inmiddels diverse thema’s binnen Layar te zien zoals: Leegstaande panden, Kunst in de openbare ruimte, Monumenten enz… Er zijn verzoeken om ook de lichtmasten en bomen als object binnen Layar te kunnen zien.”

Charles Slierendrecht, Gemeente Maastricht


Een Loon- en maaibedrijf kreeg in korte tijd meer dan een verdubbeling van het aantal kilometers maaiwerk uit te voeren. “Er moest iets gebeuren. Met een nieuw werkgebied en nieuw personeel moesten we efficiënter gaan communiceren. Vooral de gesprekken met…

Van probleem naar WebGISApp

Bekijk aanbeveling

Al met al is de gemeente er mijns inziens erg op vooruit gegaan, nu wij platform onafhankelijk onze geoportaal webpagina’s op internet kunnen tonen. En voor mijzelf als applicatiebeheerder van C-Sam Publiceer is het allemaal een stuk makkelijker geworden de themakaarten online te zetten en te beheren.

Geoportaal gemeente Amstelveen en Aalsmeer

Bekijk aanbeveling

Uiteindelijk gaan we veel tijdwinst behalen. Maar vooral het betere inzicht maakt dat we efficiënter kunnen sturen.

Veldregistratie, W. Meijer Waterschap Groot Salland

Bekijk aanbeveling

“Ik heb met deze app MetenMelden er een maatje bij!

Apps&Maps: App MetenMelden

Bekijk aanbeveling

Ik vind de toepassing helemaal geweldig. Het is makkelijk te bedienen en levert veel tijdwinst en dus geld op.

Joep Korting – App Meten & Melden

Bekijk aanbeveling

Voor intern gebruik kunnen onze medewerkers een grote hoeveelheid themakaarten bekijken. Omdat veel medewerkers beschikken over een IPad, hebben we de themakaarten ook in de mobiele versie ter beschikking. WebGIS Publisher wordt op de IPad veelvuldig gebruikt.

C. Slierendrecht – WebGIS Publisher

Bekijk aanbeveling

WebGIS Publisher is onze kaartviewer voor locatiegebonden informatievoorziening. Door de veelzijdigheid van het product kunnen we het op verschillende manieren inzetten.

S. Stegeman – VNOG

Bekijk aanbeveling