NieuwlandGeo Geoportaal gemeente Amstelveen en Aalsmeer - NieuwlandGeo
0317 42 17 11 Mail ons

Geoportaal gemeente Amstelveen en Aalsmeer

De Gemeente Amstelveen heeft in het verleden haar geoportaal opgebouwd in HTML pagina’s, waarin 1 of meerdere WMS lagen over elkaar heen werden gepresenteerd. De WMS lagen die gepresenteerd werden, stonden samen met een deel van de CSS in een .JS bestand. De enige zoekfunctie die er op de pagina’s stond, was een adres zoekfunctie die middels een .ASP bestand was geregeld.

oude_parkeerpagina2

Illustratie oude presentatiewijze

Wij waren op zoek naar een programma dat volledig schaalbaar en browser compatible is. Ook moest de beheeromgeving eenvoudig te gebruiken zijn en de uiteindelijke gepresenteerde pagina’s moesten eenduidig zijn.

C-Sam Publiceer

De markt verkennend, zijn wij terecht gekomen bij Crotec, waar wij de basisversie van C-Sam Publiceer hebben aangeschaft en daarmee in januari 2017 mee aan de gang zijn gegaan.

Binnen 2 weken na de installatie, stonden er al 13 verschillende pagina’s online.

C-Sam Publiceer is naar mijn mening een programma dat zich erg makkelijk laat leren en is daardoor erg gebruiksvriendelijk.
Groot voordeel is, dat de pagina’s als Object, Iframe of Javascript in andere webpagina’s kunnen worden geladen. Wij gaan dat toepassen in de nieuwe websites van Amstelveen en Aalsmeer.

Ook de mogelijkheid om te kunnen zoeken op feature info binnen de pagina’s zie ik als een zeer welkome functie.

parkerenamstelveen2

Presentatie parkeerplaatsen en vergunningsgebieden op de kaart, met toegevoegde informatie.

Met de overgang naar C-Sam publiceer als internet geoportaal voor beide gemeentes, zien we bij diverse pagina’s dat er veel meer gebruik van gemaakt wordt. Nu kunnen de bezoekers ook bijvoorbeeld gewoon op straat met hun telefoon/tablet kijken waar men kan parkeren in Amstelveen.

Ik vind het ook een groot voordeel dat de beheeromgeving van de software webbased is. Ik ben dus niet gebonden aan mijn werkplek om aanpassingen te doen aan pagina’s indien noodzakelijk.

Al met al is de gemeente er mijns inziens erg op vooruit gegaan, nu wij platform onafhankelijk onze geoportaal webpagina’s op internet kunnen tonen en voor mijzelf als applicatiebeheerder van C-Sam Publiceer is het allemaal een stuk makkelijker geworden de pagina’s online te zetten en te beheren.

Hugo Weijgertse
Medewerker basis-informatie (IB-BI)

(C-Sam Publiceer is de het label waaronder WebGIS Publisher door Crotec aan Gemeenten wordt geleverd.)


Een Loon- en maaibedrijf kreeg in korte tijd meer dan een verdubbeling van het aantal kilometers maaiwerk uit te voeren. “Er moest iets gebeuren. Met een nieuw werkgebied en nieuw personeel moesten we efficiënter gaan communiceren. Vooral de gesprekken met…

Van probleem naar WebGISApp

Bekijk aanbeveling

Al met al is de gemeente er mijns inziens erg op vooruit gegaan, nu wij platform onafhankelijk onze geoportaal webpagina’s op internet kunnen tonen. En voor mijzelf als applicatiebeheerder van C-Sam Publiceer is het allemaal een stuk makkelijker geworden de themakaarten online te zetten en te beheren.

Geoportaal gemeente Amstelveen en Aalsmeer

Bekijk aanbeveling

Uiteindelijk gaan we veel tijdwinst behalen. Maar vooral het betere inzicht maakt dat we efficiënter kunnen sturen.

Veldregistratie, W. Meijer Waterschap Groot Salland

Bekijk aanbeveling

“Ik heb met deze app MetenMelden er een maatje bij!

Apps&Maps: App MetenMelden

Bekijk aanbeveling

Ik vind de toepassing helemaal geweldig. Het is makkelijk te bedienen en levert veel tijdwinst en dus geld op.

Joep Korting – App Meten & Melden

Bekijk aanbeveling

Voor intern gebruik kunnen onze medewerkers een grote hoeveelheid themakaarten bekijken. Omdat veel medewerkers beschikken over een IPad, hebben we de themakaarten ook in de mobiele versie ter beschikking. WebGIS Publisher wordt op de IPad veelvuldig gebruikt.

C. Slierendrecht – WebGIS Publisher

Bekijk aanbeveling

WebGIS Publisher is onze kaartviewer voor locatiegebonden informatievoorziening. Door de veelzijdigheid van het product kunnen we het op verschillende manieren inzetten.

S. Stegeman – VNOG

Bekijk aanbeveling

Ook uw geodata 24/7 online?

Vraag naar een demo van onze kaartviewer