NieuwlandGeo Djuma integreert gis-functies - NieuwlandGeo
0317 42 17 11 Mail ons

Zaaksysteem

Zaakgericht werken is een organisatorische handelwijze voor gemeenten om klantgerichte dienstverlening in te richten. De vraag –‘de zaak’– van de burger staat hierin centraal. Het proces van afhandeling van een (aan-)vraag wordt gestuurd door een zaaksysteem.

Djuma is een Zaaksysteem van Circle Software. Circle Software heeft nu de SaaS-gebaseerde GIS-functies van Nieuwland geïntegreerd in Djuma. Hiermee voegen ze de ruimtelijke dimensie toe aan het werk van de gebruikers. De gebruikers raadplegen binnen het zaaksysteem relevante geografische informatie en starten zaken op vanuit geografische objecten en de openbare ruimte.

Door de volledige integratie van de nieuwe versie van Nieuwland’s WebGIS Publisher in Djuma, kunnen gebruikers gegevens eenvoudig aan objecten en percelen relateren. Hierdoor zien zij in één oogopslag wat er speelt binnen een wijk, buurt, gemeente of waterschap.

De inzet van geo-informatie in het zaaksysteem helpt een data-gestuurde aanpak en maakt analyses, presentaties en visualisaties in kaartvorm mogelijk.

Waterschap Brabantse Delta is de eerste enthousiaste gebruiker van deze GIS functionaliteit in Djuma. Circle Software en Nieuwland verwachten dat Djuma met deze geo-informatie veel meerwaarde zal bieden binnen het zaakgericht werken en de toenemende vraag om informatie ook op ruimtelijke kenmerken te kunnen beheren en ontsluiten.


Een Loon- en maaibedrijf kreeg in korte tijd meer dan een verdubbeling van het aantal kilometers maaiwerk uit te voeren. “Er moest iets gebeuren. Met een nieuw werkgebied en nieuw personeel moesten we efficiënter gaan communiceren. Vooral de gesprekken met…

Van probleem naar WebGISApp

Bekijk aanbeveling

Al met al is de gemeente er mijns inziens erg op vooruit gegaan, nu wij platform onafhankelijk onze geoportaal webpagina’s op internet kunnen tonen. En voor mijzelf als applicatiebeheerder van C-Sam Publiceer is het allemaal een stuk makkelijker geworden de themakaarten online te zetten en te beheren.

Geoportaal gemeente Amstelveen en Aalsmeer

Bekijk aanbeveling

Uiteindelijk gaan we veel tijdwinst behalen. Maar vooral het betere inzicht maakt dat we efficiënter kunnen sturen.

Veldregistratie, W. Meijer Waterschap Groot Salland

Bekijk aanbeveling

“Ik heb met deze app MetenMelden er een maatje bij!

Apps&Maps: App MetenMelden

Bekijk aanbeveling

Ik vind de toepassing helemaal geweldig. Het is makkelijk te bedienen en levert veel tijdwinst en dus geld op.

Joep Korting – App Meten & Melden

Bekijk aanbeveling

Voor intern gebruik kunnen onze medewerkers een grote hoeveelheid themakaarten bekijken. Omdat veel medewerkers beschikken over een IPad, hebben we de themakaarten ook in de mobiele versie ter beschikking. WebGIS Publisher wordt op de IPad veelvuldig gebruikt.

C. Slierendrecht – WebGIS Publisher

Bekijk aanbeveling

WebGIS Publisher is onze kaartviewer voor locatiegebonden informatievoorziening. Door de veelzijdigheid van het product kunnen we het op verschillende manieren inzetten.

S. Stegeman – VNOG

Bekijk aanbeveling

WebGIS integratie

Vraag info