NieuwlandGeo Geowiki: samenwerken aan gebiedskennis
0317 42 17 11 Mail ons

Geowiki: bruikbaar concept voor kennisvermeerdering

Voor opbouw gebiedskennis is een geowiki, de combinatie Google Maps en Wikipedia, een sterke oplossing: samenwerken aan het verzamelen en in kaart brengen van kennis en expertise.

De kaartwiki

Open toepassingen als Wikipedia en Google Maps hebben het grote publiek bereikt. Ze hebben gemeen dat hun gebruiksvriendelijkheid en reikwijdte groot zijn.

Wikipedia is een begrip. De bijdragen die door de gebruikers aan de wiki zijn toegevoegd, zorgen voor een immense hoeveelheid verzamelde kennis. Het kenmerk van een wiki is dat zowel algemenere (thematische) kennis als specifieke (gedetailleerde) kennis worden ontsloten via hyperlinking.

Dit concept is op allerlei manieren inzetbaar. In dit geval dus als kennissysteem over locaties of gebieden.

geowiki Deltares


Een Loon- en maaibedrijf kreeg in korte tijd meer dan een verdubbeling van het aantal kilometers maaiwerk uit te voeren. “Er moest iets gebeuren. Met een nieuw werkgebied en nieuw personeel moesten we efficiënter gaan communiceren. Vooral de gesprekken met…

Van probleem naar WebGISApp

Bekijk aanbeveling

Al met al is de gemeente er mijns inziens erg op vooruit gegaan, nu wij platform onafhankelijk onze geoportaal webpagina’s op internet kunnen tonen. En voor mijzelf als applicatiebeheerder van C-Sam Publiceer is het allemaal een stuk makkelijker geworden de themakaarten online te zetten en te beheren.

Geoportaal gemeente Amstelveen en Aalsmeer

Bekijk aanbeveling

Uiteindelijk gaan we veel tijdwinst behalen. Maar vooral het betere inzicht maakt dat we efficiënter kunnen sturen.

Veldregistratie, W. Meijer Waterschap Groot Salland

Bekijk aanbeveling

“Ik heb met deze app MetenMelden er een maatje bij!

Apps&Maps: App MetenMelden

Bekijk aanbeveling

Ik vind de toepassing helemaal geweldig. Het is makkelijk te bedienen en levert veel tijdwinst en dus geld op.

Joep Korting – App Meten & Melden

Bekijk aanbeveling

Voor intern gebruik kunnen onze medewerkers een grote hoeveelheid themakaarten bekijken. Omdat veel medewerkers beschikken over een IPad, hebben we de themakaarten ook in de mobiele versie ter beschikking. WebGIS Publisher wordt op de IPad veelvuldig gebruikt.

C. Slierendrecht – WebGIS Publisher

Bekijk aanbeveling

WebGIS Publisher is onze kaartviewer voor locatiegebonden informatievoorziening. Door de veelzijdigheid van het product kunnen we het op verschillende manieren inzetten.

S. Stegeman – VNOG

Bekijk aanbeveling

Vraag informatie

Contact