NieuwlandGeo WebGIS App: altijd de juiste kaart op zak - NieuwlandGeo
0317 42 17 11 Mail ons

WebGIS App

Eenvoud in gebruik, eenvoudig te ontwerpen

Hoe vaak denkt u niet: we zouden een eigen app moeten hebben met een kaart van onze locatie(s) zodat we ter plekke informatie alle informatie kunnen opvragen? Of informatie aan de kaart kunnen toevoegen?

Dat probleem hebben we voor u opgelost met WebGIS App, een uitbreiding op WebGIS Publisher.

Hoe te gebruiken

In WebGIS Publisher is het mogelijk om kaarten te genereren voor verschillende devices. Uw gebruikers kunnen zo met een voor hen gemaakte themakaart aan de slag: in een viewer in de browser voor de desktop, notebook en tablet, en als interactieve kaart geïntegreerd binnen uw website. Daar is nu een belangrijke optie bijgekomen: de App van WebGIS Publisher.

Vanuit WebGIS Publisher Beheer kan men een kaart met formulieren (workflow) aanbieden in de WebGIS App.  De beheerder kan o.a. styling meegeven, schaal-afhankelijkheid, optie voor camera gebruik en voorgedefinieerde formulieren met domeinwaarden, vrije invoer, datum etc.. De App maakt gebruik van beveiligde (geautoriseerde) services. Authenticatie / Autorisatie van gebruikers kan men regelen via WebGIS Publisher Beheer.

Hoe in te zetten

  • Een kaart-app om uw medewerker te voorzien van alle relevante informatie?
  • Een inspectie-app met een kaart?
  • Een app om nieuwe gegevens over een gebied in te voeren?
  • Een app om een melding te maken voorzien van een foto van de situatie ter plekke?

Het kan allemaal.

In de App kan de gebruiker -op locatie- data op de kaart bewerken, zowel administratief als geometrisch. U bepaalt zelf welke velden (data) door de gebruiker aan te passen zijn. Uw medewerker kan ook nieuwe gegevens met behulp van een formulier invoeren.

Slimme formulieren

Een module bestaat uit één of meerdere formulieren waarvoor keuzelijsten en standaard waarden worden opgegeven. Ook kan een opmerking of foto geplaatst worden.
Een formulier kan ‘slim’ worden ingericht: afhankelijk van wat er bij een kenmerk wordt ingevuld, verschijnen nieuwe invulvelden. Een extra domeinwaarde of invulveld kan snel worden toegevoegd.

Online / offline en synchronisatie

De gebruiker heeft de mogelijkheid om ook zonder internetverbinding (offline) met de WebGIS App te werken. Zowel de achtergrondkaart als de elementen die ingevoerd of geïnspecteerd moeten worden (denk bijv. aan brandkranen, kabels en leidingen, speeltoestellen, groenelementen, …..) kunnen offline binnen de WebGIS App beschikbaar worden gesteld. Indien er wijzigingen zijn aangebracht kunnen deze, zodra er een internet verbinding is, met een druk op de knop doorgevoerd worden. De WebGIS App is hiermee bij uitstek geschikt voor inspecties waarbij niet altijd een (stabiele) internetverbinding beschikbaar is.

WebGIS App is er voor Android en iOS en is beschikbaar via de Google Playstore en Apple’s App Store

MEER INFORMATIE?

webgis app inspectie
webgis app

Een Loon- en maaibedrijf kreeg in korte tijd meer dan een verdubbeling van het aantal kilometers maaiwerk uit te voeren. “Er moest iets gebeuren. Met een nieuw werkgebied en nieuw personeel moesten we efficiënter gaan communiceren. Vooral de gesprekken met…

Van probleem naar WebGISApp

Bekijk aanbeveling

Al met al is de gemeente er mijns inziens erg op vooruit gegaan, nu wij platform onafhankelijk onze geoportaal webpagina’s op internet kunnen tonen. En voor mijzelf als applicatiebeheerder van C-Sam Publiceer is het allemaal een stuk makkelijker geworden de themakaarten online te zetten en te beheren.

Geoportaal gemeente Amstelveen en Aalsmeer

Bekijk aanbeveling

Uiteindelijk gaan we veel tijdwinst behalen. Maar vooral het betere inzicht maakt dat we efficiënter kunnen sturen.

Veldregistratie, W. Meijer Waterschap Groot Salland

Bekijk aanbeveling

“Ik heb met deze app MetenMelden er een maatje bij!

Apps&Maps: App MetenMelden

Bekijk aanbeveling

Ik vind de toepassing helemaal geweldig. Het is makkelijk te bedienen en levert veel tijdwinst en dus geld op.

Joep Korting – App Meten & Melden

Bekijk aanbeveling

Voor intern gebruik kunnen onze medewerkers een grote hoeveelheid themakaarten bekijken. Omdat veel medewerkers beschikken over een IPad, hebben we de themakaarten ook in de mobiele versie ter beschikking. WebGIS Publisher wordt op de IPad veelvuldig gebruikt.

C. Slierendrecht – WebGIS Publisher

Bekijk aanbeveling

WebGIS Publisher is onze kaartviewer voor locatiegebonden informatievoorziening. Door de veelzijdigheid van het product kunnen we het op verschillende manieren inzetten.

S. Stegeman – VNOG

Bekijk aanbeveling

Uw kaart online

Bekijken