0317 42 17 11 Mail ons

Klassikale GIS en Geo-informatie cursussen in verschillende soorten en maten.

Wilt u de onderliggende theorie van GIS kennen? Of hoe u zelfstandig GIS analyses kunt uitvoeren? Nieuwland biedt u een breed aanbod van colleges en praktische GIS cursussen in ArcGIS of Open Source.

Cursussen worden standaard op onze locatie in Wageningen verzorgd, maar kunnen ook in-company voor groepen worden georganiseerd. Ook heeft Nieuwland veel ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van maatwerk GIS cursussen.

Iedere cursus wordt tijdens en na afloop met de deelnemers geƫvalueerd. Wij hechten namelijk veel waarde aan de kwaliteit van onze cursussen en vinden het belangrijk dat de deelnemer met vertrouwen het geleerde in de praktijk kan brengen.

18 Apr

Introductie op geo-informatie (Cursussen)

Introductie op geo-informatie Voordat u kunt beginnen aan het werken met GIS en geo-informatie moet er eerst duidelijk worden wat een GIS precies is en wat we verstaan onder geo-informatie. Deze inleidende cursus ‘Introductie op Geo-informatie’ geeft een eerste kennismaking…

Cursus op 18 april 2023

24 Apr

ArcGIS Pro Kaartopmaak (Cursussen)

Teksten in de kaart kunnen het beeld voor de lezer helder en duidelijk te lezen maken. In deze cursus leert u hoe GIS data in de kaart als tekst neer te zetten.

Cursus op 24 april 2023

25 Apr

QGIS Basis (Cursussen)

Ook voor een Geografisch Informatie Systeem zijn er (gratis) Open Source toepassingen zoals bijvoorbeeld het veelgebruikte QGIS. Ga aan de slag met dit veelzijdige GIS programma.

Cursus op 25 en 26 april 2023

10 Mei

ArcGIS Pro Basis (Cursussen)

ArcGIS Pro is de volgende generatie GIS waarmee veel gebruikers te maken gaan krijgen. U krijgt met deze cursus een goede basis om de applicatie in de praktijk te kunnen gebruiken.

Cursus op 10 en 11 mei 2023

15 Mei

QGIS Muteren (Cursussen)

QGIS Muteren Met QGIS kunt u uw geodata op veel manieren maken en wijzigen, zowel inhoudelijk (attributen) als geometrisch. QGIS is daarbij sterk gericht op datakwaliteit. U leert diverse manieren om attributen te wijzigen, en hoe u nauwkeurig objecten kunt…

Cursus op 15 en 16 mei 2023

23 Mei

QGIS Kaartopmaak (Cursussen)

QGIS Kaartopmaak Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil halen uit het opmaken van lagen en kaarten (lay-out) in QGIS, met de bijbehorende cartografisch verantwoorde keuzes. U leert hoe u lagen individueel en in samenhang kunt vormgeven (symbologie,…

Cursus op 23 en 24 mei 2023

24 Mei

ArcGIS Pro Editing (Cursussen)

Binnen ArcGIS zijn er veel mogelijkheden om uw GIS data te creƫren, en aan te passen qua vorm en inhoud. Dit gebeurt op basis van template editing. In deze cursus leert u de basis functionaliteit voor het muteren in ArcGIS Pro.

Cursus op 24 en 25 mei 2023

30 Mei

ArcGIS Pro Geodatabases (Cursussen)

ArcGIS kent meerdere types geodatabases om GIS data te bevatten. Hoe zijn deze gestructureerd? En hoe richt u een geodatabase in? In deze cursus leert u hoe een geodatabase op te zetten.

Cursus op 30 en 31 mei 2023

01 Jun

Datakwaliteit en metadata (Cursussen)

GIS data kan allerlei informatiebehoeftes voorzien. Maar wat is de kwaliteit van de data? En betekent een analyse of kaart dan eigenlijk wel wat ervan verwacht wordt? In deze cursus leert u kritisch de kwaliteit van GIS data te bekijken.

Cursus op 1 juni 2023

30 Jun

GIS & Internet (Cursussen)

Veel GIS data wordt tegenwoordig gedeeld via het internet. Heel handig om gebruik van te maken, maar hoe publiceert u dit zelf? In deze cursus leert u GIS data zelf online te publiceren.

Cursus op 30 juni 2023

24 Okt

Databases – SQL Basis (Cursussen)

De beste manier om uw data op te slaan is binnen een relationele database. Maar uit welke componenten bestaat deze, en hoe bevraagt u de data erin? In deze cursus leert u over relationele databases met PostgreSQL.

Cursus op 24 oktober 2023

30 Okt

Databases – PostGIS Basis (Cursussen)

PostGIS maakt het mogelijk geografische objecten op te slaan in een relationele database, en er zo een ruimtelijke database van te maken. In deze cursus leert u een database op te zetten, te bevragen en te vullen met geodata.

Cursus op 30 oktober 2023

Vraag naar onze maatwerk cursussen

opleidingen@nieuwland.nl