NieuwlandGeo Klassikale GIS cursussen - NieuwlandGeo
0317 42 17 11 Mail ons

Klassikale GIS en Geo-informatie cursussen in verschillende soorten en maten.

Wilt u de onderliggende theorie van GIS kennen? Of hoe u zelfstandig GIS analyses kunt uitvoeren? Nieuwland biedt u een breed aanbod van colleges en praktische GIS cursussen in ArcGIS of Open Source.

Cursussen worden standaard op onze locatie in Wageningen verzorgd, maar kunnen ook in-company voor groepen worden georganiseerd. Ook heeft Nieuwland veel ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van maatwerk GIS cursussen.

Iedere cursus wordt tijdens en na afloop met de deelnemers geëvalueerd. Wij hechten namelijk veel waarde aan de kwaliteit van onze cursussen en vinden het belangrijk dat de deelnemer met vertrouwen het geleerde in de praktijk kan brengen.

04 Sep

GIS Essenties (Cursussen)

Ben jij klaar om de fascinerende wereld van GIS te ontdekken of verlang je naar een opfriscursus om je Geo-kennis een boost te geven? Dan is de cursus “GIS Essenties” precies wat je nodig hebt!

Cursus op 4 september 2024

05 Sep

QGIS Basis (Cursussen)

In de vernieuwde cursus ‘QGIS Basis’ leer je niet alleen waar je (open) geodata vindt, maar ook hoe je jouw eigen gegevens in QGIS analyseert en transformeert tot een prachtige kaart. Geen droge theorie, maar hands-on ervaring met een boeiende casus, die we samen in twee dagen met QGIS doorgronden. Zien we je snel?

Cursus op 5 en 6 september 2024

10 Sep

ArcGIS Pro Basis (Cursussen)

In slechts twee dagen dompel je jezelf onder in de essentiële toepassingen van ArcGIS Pro en leg je een solide basis om het in de praktijk toe te kunnen passen. Hoe hoor ik je denken? Nou, op basis van een meeslepende casus natuurlijk! Hierbij passeren alle belangrijke zaken zoals analyseren, muteren en visualiseren de revue. Of je nu een frisse start maakt in de wereld van ArcGIS Pro of de overstap van ArcMap naar Pro wilt maken, deze cursus is voor iedereen geschikt!

Cursus op 10 en 12 september 2024

11 Sep

FME Basis (Cursussen)

Stap in de wereld van FME en ontdek hoe je data effectief kunt integreren en transformeren. Deze cursus is je springplank naar het begrijpen en meesterlijk hanteren van data, essentieel in onze datagedreven maatschappij. Meld je aan en til je data-vaardigheden naar een hoger niveau!

Cursus op 11 en 12 september 2024 in Roermond of 5 en 6 november in Wageningen

16 Sep

ArcGIS Online Basis (Cursussen)

Wil je leren hoe je de verkoelende kracht van groen in een kaart kunt vangen voor inwoners van je gemeente? Of ben je nieuwsgierig naar het opzetten van een applicatie voor boomveiligheidscontroles? En wat dacht je van het optimaliseren van de online omgeving voor eenvoudig gebruik? Dit alles en meer staat op het programma van onze ArcGIS Online Basiscursus!

Cursus op 16 september 2024

17 Sep

Data muteren met QGIS (Cursussen)

Ken je dat gevoel? Je krijgt een gloednieuwe dataset binnen, maar helaas… niet alles is zoals het zou moeten zijn. Opeens zit je vast aan het handmatig intekenen van objecten of het aanpassen van attributen. Een behoorlijk tijdrovende klus!
Gelukkig hebben wij de perfecte oplossing met onze cursus “QGIS muteren”!

Cursus op 17 en 18 september 2024

19 Sep

Analyseren en presenteren met QGIS (Cursussen)

Je wordt er gevraagd om een kaartje. Klinkt bekend, toch? Maar de vraag is vaag, de stappen onduidelijk en het eindproduct mist nog vorm. Geen zorgen!
In de nieuwe cursus “Analyseren en Presenteren met QGIS” leren we je hoe je straalt in dit soort situaties. Van het voeren van het eerste gesprek tot het uitvoeren van krachtige analyses in QGIS en het schitterend visualiseren en presenteren van het eindproduct.

Cursus op 19 en 20 september 2024

24 Sep

ArcGIS Online Toolbox (Cursussen)

In onze nieuwe cursus “ArcGIS Online Toolbox (Survey123, Dashboards en Storymaps)” ontdek je hoe je jouw locatiegekoppelde inzichten inzet. Wil jij weten wat er speelt onder de inwoners van de gemeente, inzicht in de voortgang van de snoeiwerkzaamheden of inwoners informeren over het ruimen van bladafval? Deze cursus leert het je allemaal!

Cursus 24 september 2024

26 Sep

Analyseren en presenteren met ArcGIS Pro (Cursussen)

Je wordt gevraagd om een kaartje te maken. Klinkt bekend, toch? Maar de vraag is vaag, de stappen onduidelijk en het eindproduct mist nog vorm. Geen zorgen!
In de nieuwe cursus “Analyseren en Presenteren met ArcGIS Pro” leren we je hoe je straalt in dit soort situaties. Van het voeren van het eerste gesprek tot het uitvoeren van krachtige analyses in ArcGIS Pro en het schitterend visualiseren en presenteren van het eindproduct.

Cursus op 26 en 27 september 2024

30 Sep

Data beheren met QGIS en services (Cursussen)

GIS is dé tool om geo-data te beheren, maar wat is goede data eigenlijk? Hoe transformeer je objecten in (Q)GIS om je dataset naar een hoger niveau te tillen? En hoe laat je anderen binnen én buiten je organisatie weten dat jouw data van topkwaliteit is?
Deze vragen en meer worden beantwoord in de nieuwe cursus “Data beheren met QGIS en services”!

Cursus op 30 september en 2 oktober 2024

03 Okt

Data beheren met ArcGIS Pro en services (Cursussen)

GIS is dé tool om geo-data te beheren, maar wat is goede data eigenlijk? Hoe transformeer je objecten in (Arc)GIS om je dataset naar een hoger niveau te tillen? En hoe laat je anderen binnen én buiten je organisatie weten dat jouw data van topkwaliteit is?
Deze vragen en meer worden beantwoord in de nieuwe cursus “Data beheren met ArcGIS Pro en services”!

Cursus op 03 en 04 oktober 2024

03 Okt

Workshop Hittestress (Cursussen)

Lekker hè, onder een boom in de schaduw zitten op de heetste dag van het jaar? Jammer genoeg past niet iedereen onder dezelfde boom. Dus, waar kun je nog meer koelte vinden in jouw omgeving? Met GIS kun je dit eenvoudig uitzoeken!

De workshop vindt plaats op 3 oktober 2024

07 Okt

FME Advanced (Cursussen)

Stap in de geavanceerde wereld van FME met deze FME Form Advanced cursus, waar je de grenzen van je kennis verlegt en nieuwe vaardigheden opdoet. Deze cursus is ideaal voor degenen die klaar zijn om verder te gaan dan de basis en zich willen verdiepen in de complexe mogelijkheden van FME.

Cursus op 7 en 8 oktober 2024 in Roermond of 11 en 12 december 2024 in Wageningen

07 Okt

Data muteren met ArcGIS Pro (Cursussen)

-NIEUW- Data muteren met ArcGIS Pro Ken je dat gevoel? Je krijgt een gloednieuwe dataset binnen, maar helaas… niet alles is zoals het zou moeten zijn. Opeens zit je vast aan het handmatig intekenen van objecten of het aanpassen van…

Cursus op 7 en 8 oktober 2024

Vraag naar onze maatwerk cursussen

opleidingen@nieuwland.nl