0317 42 17 11 Mail ons

Klassikale GIS en Geo-informatie cursussen in verschillende soorten en maten.

Wilt u de onderliggende theorie van GIS kennen? Of hoe u zelfstandig GIS analyses kunt uitvoeren? Nieuwland biedt u een breed aanbod van colleges en praktische GIS cursussen in ArcGIS of Open Source.

Cursussen worden standaard op onze locatie in Wageningen verzorgd, maar kunnen ook in-company voor groepen worden georganiseerd. Ook heeft Nieuwland veel ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van maatwerk GIS cursussen.

Iedere cursus wordt tijdens en na afloop met de deelnemers geëvalueerd. Wij hechten namelijk veel waarde aan de kwaliteit van onze cursussen en vinden het belangrijk dat de deelnemer met vertrouwen het geleerde in de praktijk kan brengen.

18 Nov

Cartografie en grafische presentatie (18, 23 en 25 november 2020) (Cursussen)

Overal worden kaarten gebruikt om een locatie aan te duiden en iets te vertellen. Maar wat is een goede kaart, waar moet je op letten? In deze cursus leert u de basisprincipes van cartografie.

Cursus op 18, 23 en 25 november 2020

30 Nov

Databases I – PostgreSQL (30 november 2020) (Cursussen)

De beste manier om uw data op te slaan is binnen een relationele database. Maar uit welke componenten bestaat deze, en hoe bevraagt u de data erin? In deze cursus leert u over relationele databases met PostgreSQL.

Cursus op 30 november 2020

02 Dec

Datakwaliteit en metadata (2 december 2020) (VOL) (Cursussen)

GIS data kan allerlei informatiebehoeftes voorzien. Maar wat is de kwaliteit van de data? En betekent een analyse of kaart dan eigenlijk wel wat ervan verwacht wordt? In deze cursus leert u kritisch de kwaliteit van GIS data te bekijken.

Cursus op 2 december 2020

11 Dec

Opleiding QGIS Advanced 1 (Online via Webex op 11 en 16 december) (Cursussen)

Opleiding QGIS Advanced 1 Heeft u al voldoende basiskennis in huis over QGIS? Er valt nog zoveel meer te leren over QGIS. Deze 2-daagse cursus is een vervolg op de succesvolle basiscursus QGIS. Tijdens deze cursus krijgt u nog meer…

Online cursus via Webex op 11 en 16 december 2020

18 Dec

Opleiding QGIS Advanced 2 (18 december 2020, online via Webex) (Cursussen)

Opleiding QGIS Advanced 2 (18 december 2020, online via Webex) Naast verdiepingen op de basiscursus tijdens de online cursus “Opleiding QGIS Advanced 1“, worden tijdens deze 1-daagse cursus vooral nieuwe onderdelen geïntroduceerd. Tijdens deze cursus gaat u namelijk GIS-werk automatiseren…

Cursus online via Webex op 18 december 2020

ArcGIS Pro Basis (Cursussen)

ArcGIS Pro is de volgende generatie GIS waarmee veel gebruikers te maken gaan krijgen. U krijgt met deze cursus een goede basis om de applicatie in de praktijk te kunnen gebruiken.

De cursus zal in het voorjaar van 2021 weer ingepland worden.

Theoretische concepten van GIS (Cursussen)

Hoe is GIS ontstaan? Welke technieken hanteert GIS, en hoe is een GIS opgebouwd? Dit werkcollege behandelt de theoretische concepten van GIS voor een goed overzicht van de techniek.

De cursus zal in het voorjaar van 2021 weer ingepland worden.

Opleiding QGIS Basis (Cursussen)

QGIS is gratis te gebruiken GIS software. In onze cursus QGIS leert u de (on)mogelijkheden van deze open source GIS-software en gaat u aan de slag met dit veelgebruikte programma.

Deze cursus zal in 2021 weer worden ingepland.

ArcGIS Pro Geodatabases (Cursussen)

ArcGIS kent meerdere types geodatabases om GIS data te bevatten. Hoe zijn deze gestructureerd? En hoe richt u een geodatabase in? In deze cursus leert u hoe een geodatabase op te zetten.

Deze cursus zal in 2021 weer worden ingepland.

ArcGIS Pro Editing (Cursussen)

Binnen ArcGIS zijn er veel mogelijkheden om uw GIS data te creëren, en aan te passen qua vorm en inhoud. Dit gebeurt op basis van template editing. In deze cursus leert u de basis functionaliteit voor het muteren in ArcGIS Pro.

De cursus zal in het voorjaar van 2021 weer worden ingepland.

Gegevensverwerking met ArcGIS Pro (Cursussen)

Vaak krijgt u datasets aangereikt die u het liefst direct wilt gebruiken. Maar voldoet deze data wel aan uw eisen? Moet de data nog omgebouwd worden naar een geschikt formaat? De cursus gaat in op het intakeproces vanaf het moment dat u data aangeleverd krijgt.

De cursus zal in het voorjaar van 2021 weer worden ingepland.

Vraag naar onze maatwerk cursussen

opleidingen@nieuwland.nl