NieuwlandGeo Opleidingssamenwerking FME - NieuwlandGeo
0317 42 17 11 Mail ons

In vele maatschappelijke vraagstukken is de locatie onmisbaar
Of het nu gaat om de energietransitie, de omgevingswet, stikstof, leefomgeving of de zorg, locatiegegevens zijn hier eigenlijk niet meer weg te denken. Door het combineren en visualiseren van de juiste gegevens, krijg je een veel beter inzicht en is het eenvoudiger om passende oplossingen te vinden.

(Geo)data
Er zijn diverse oplossingen die je kunnen helpen bij het visualiseren en analyseren van geodata. Wij bieden vanuit NieuwlandGeo al jarenlang opleidingen aan om kennis op te doen van datakwaliteit, databases en diverse GIS platform (QGIS, ArcGis). In onze opleidingen maak je kennis met oplossingen waarin het uitvoeren van diverse analyses op kwalitatief hoogwaardige gegevens mogelijk is. Deze gegevens dienen vanuit diverse (bron)systemen worden opgehaald, gecontroleerd en eventueel verrijkt. Een veel gebruikte oplossing daarvoor is FME.

Data converteren en verrijken
FME, oftewel de Feature Manipulation Engine, is een krachtige ruimtelijke data-integratietool die naadloos werkt met diverse GIS-formaten. Inmiddels heeft FME zijn plek veroverd als essentiële tool binnen Geo-ICT, om diverse datasets te transfomeren, te controleren maar ook zeker te verrijken.

Samenwerking
Voor het aanbrengen van focus op deze kennisgebieden zijn we een samenwerking aangegaan met Red Geographics, een toonaangevende expert in FME met meer dan 20 jaar ervaring in het trainen van FME-gebruikers. Deze samenwerking biedt als grote voordeel dat we onze opleidingen integraal kunnen aanbieden, dus FME in combinatie met GIS-platforms. Door focus op onze eigen expertisegebieden te houden, kunnen we onze hoge kwaliteit waarborgen.

Wat bieden we aan?
We bieden onze opleidingen zowel klassikaal aan in Wageningen en Roermond, als (maatwerk) incompany opleidingen en online via e-learning en de online academy.

We hebben reeds een aantal data gepland voor de klassikale FME opleiding: 

FME Basis: 6-7 maart in Roermond, 24-25 april in Wageningen.
FME Advanced: 10-11 april in Roermond, 29-30 mei in Wageningen.

Speciaal cadeau voor vroege vogels:
Wie wat te vieren heeft, geeft een presentje! Wie nu een combi- jaarabonnement afsluit op de Red Academy en het NieuwlandGeo e-learning platform, ontvangt één uur GIS en één uur FME  ondersteuning (1-op-1) met een vakdocent. Belangstelling? Meld je hieronder aan.
(actie geldig tot zaterdag 10 februari).

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.


“Domein- en beleidskennis had ik al, maar inzicht in de toepassingen van geo ontbraken nog. Ik heb de opleiding met name gedaan om een breed overzicht te krijgen van het geowerkveld, om vanuit daar de koppeling te kunnen leggen naar…

Heldere koppeling tussen theorie en eigen praktijk. Floris Seijben

Bekijk aanbeveling

Joselien Folkers over de Opleiding Basis Geo-informatie (review op Springest): “Ik ben heel tevreden over de opleiding, er was veel individuele aandacht en hulp. Kwaliteit was hoog, aan de deelnemers werden ook best hoge eisen gesteld, maar altijd op ontspannen…

Joselien Folkers

Bekijk aanbeveling

Zeer verhelderende opleiding en goed gestructureerd. Ik ben weer up-to-date rondom alle GIS gerelateerde ontwikkelingen, wetgevingen en standaardisatie (nationaal en internationaal).

Guus Claessen – Grontmij

Bekijk aanbeveling

Ook mijn huidige werkgever, waar ik inmiddels al weer een tijdje met veel plezier werk, heeft de opleiding hoog op waarde geschat. Dit is voor hem van doorslaggevend belang geweest mij een baan aan te bieden.

Edwin Pleijsier – Arcadis

Bekijk aanbeveling

Ik ben een opleiding gaan zoeken die mij ondersteunt in het maken van een beleidsplan. Het is interessant om medecursisten te ontmoeten van bijvoorbeeld de luchtmacht, een veiligheidsregio en ook andere gemeenten. Zij hebben met dezelfde problematiek te maken, maar komen ook andere problemen tegen. De oplossingen die zij bedenken zijn vaak heel verschillend.

Jan Pieter Den Boer – Gemeente Elburg

Bekijk aanbeveling

Gelukkig is de dosering in de opleiding goed: er wordt niet te lang over onderwerpen doorgezaagd en er is een prettige afwisseling tussen moeilijke en makkelijke onderdelen.

Dirk Klaaren – Vitens

Bekijk aanbeveling

Geo-opleidingen

Cursussen