NieuwlandGeo Zorgatlas - NieuwlandGeo
0317 42 17 11 Mail ons

Zorgatlas

Hoe staat het met de volksgezondheid en zorg in Nederland? Het RIVM houdt zich bezig met het onderzoeken en monitoren van de gezondheid in Nederland. Het instituut staat voor onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie. Deze informatie komt tot stand in samenwerking met een groot aantal experts van verschillende instituten.

Verschillen in gezondheid tussen regio’s, seksen en leeftijdscategorieën zijn snel inzichtelijk als ze op een kaart worden gepresenteerd.

Nieuwland heeft voor het RIVM een “Mapmachine” gemaakt die vanuit de software Dundas (data analitics and report) gegevens presenteert: een kaarttool waarmee cijfers op een ondergrond kunnen worden geplaatst.

Mapmachine bestaat uit een invoermodule, een presentatie opmaak module en een beheermodule.

Met mapmachine kunnen onderzoekers op eenvoudige wijze hun gegevens visualiseren: de resultaten worden met een mapserver beschikbaar gesteld. Dit levert vergelijkende kaartbeelden op, gegenereerd met in te stellen indicatoren.

 

RIVMMapengine


Een Loon- en maaibedrijf kreeg in korte tijd meer dan een verdubbeling van het aantal kilometers maaiwerk uit te voeren. “Er moest iets gebeuren. Met een nieuw werkgebied en nieuw personeel moesten we efficiënter gaan communiceren. Vooral de gesprekken met…

Van probleem naar WebGISApp

Bekijk aanbeveling

Al met al is de gemeente er mijns inziens erg op vooruit gegaan, nu wij platform onafhankelijk onze geoportaal webpagina’s op internet kunnen tonen. En voor mijzelf als applicatiebeheerder van C-Sam Publiceer is het allemaal een stuk makkelijker geworden de themakaarten online te zetten en te beheren.

Geoportaal gemeente Amstelveen en Aalsmeer

Bekijk aanbeveling

Uiteindelijk gaan we veel tijdwinst behalen. Maar vooral het betere inzicht maakt dat we efficiënter kunnen sturen.

Veldregistratie, W. Meijer Waterschap Groot Salland

Bekijk aanbeveling

“Ik heb met deze app MetenMelden er een maatje bij!

Apps&Maps: App MetenMelden

Bekijk aanbeveling

Ik vind de toepassing helemaal geweldig. Het is makkelijk te bedienen en levert veel tijdwinst en dus geld op.

Joep Korting – App Meten & Melden

Bekijk aanbeveling

Voor intern gebruik kunnen onze medewerkers een grote hoeveelheid themakaarten bekijken. Omdat veel medewerkers beschikken over een IPad, hebben we de themakaarten ook in de mobiele versie ter beschikking. WebGIS Publisher wordt op de IPad veelvuldig gebruikt.

C. Slierendrecht – WebGIS Publisher

Bekijk aanbeveling

WebGIS Publisher is onze kaartviewer voor locatiegebonden informatievoorziening. Door de veelzijdigheid van het product kunnen we het op verschillende manieren inzetten.

S. Stegeman – VNOG

Bekijk aanbeveling

Op zoek naar visualisaties op kaart?

Bekijk WebGIS Publisher