NieuwlandGeo RTK: op de cm nauwkeurig inmeten met een app - NieuwlandGeo
0317 42 17 11 Mail ons

RTK en WebGIS App

monitor_rtk_app
Met een tablet of smartphone op de cm nauwkeurig via RTK

Inmeten met een App?

We lopen er allemaal wel eens tegenaan; de positie die we op een kaart op de telefoon aflezen is altijd ‘om en nabij’. Het gps-signaal is maar tot op enkele meters nauwkeurig.

Smartphones en tablets hebben beperkte antennes en correctie mechanismen waardoor de afwijkingen van de gps-coördinaten tot enkele meters op kan lopen. Voor een aantal werkzaamheden is dat onvoldoende nauwkeurig.

Real Time Kinematic

Met precisie apparatuur op basis van Real Time Kinematic (RTK) van bedrijven als Topcon kun je bijna op de cm-nauwkeurig je positie bepalen. Voor het inmeten of opzoeken van bijvoorbeeld ondergrondse leidingen kun je die precisie wel gebruiken.

Maar ook voor de BGT, lantaarnpalen, speeltoestellen van gemeenten, kunstwerken van de waterschappen, brandkranen bij de veiligheidsregio’s etc. kunnen nauwkeurig worden ingemeten.

Nieuwland heeft met succes proeven gedaan met het koppelen en gebruiken van diverse RTK receivers. Daarmee breiden we de toepassingsmogelijkheden en het gebruik van onze Apps weer uit. Vanuit WebGIS Publisher kunt u WebGIS App configureren, data beheren en presenteren in de kaartviewer inclusief rapportages.

Voor het intekenen op een kaart heb je geen apart device meer nodig; met onze App op je mobiel of tablet kun je aan de slag. U heeft hiermee uw data in eigen beheer (geen conversie van total station -landmeter- naar GIS). Dat scheelt aardig in de kosten.

 

Presentatie Inwintheater Geobuzz

Dag: 21 november 2017 tijd: 12:15

Het exact inmeten van bijvoorbeeld huisaansluitingen vindt vanaf nu op een andere wijze plaats. Installatie monteurs leggen leidingen en kabels aan en realiseren huisaansluitingen.

Wanneer zij gereed zijn sluiten ze hun werkzaamheden af door op de locatie de punten in te meten met een inmeetstok op basis van Real Time Kinematic (RTK). De ingemeten data worden via WebGIS App (smartphone / tablet) opgeslagen.

WebGIS App kan op maat geconfigureerd worden voor het inmeetproces. Denk daarbij aan wat er geïnventariseerd moet worden, workflow, keuzelijstjes, foto’s toevoegen etc. Diverse ondergronden/basiskaarten kunnen out-of-the box worden toegevoegd: BGT, OpenStreetMap, BRT, en natuurlijk eigen kaarten met kabels, leidingen, storingslokaties, etc.
WebGIS App werkt zowel online als off-line.

Alle informatie die in WebGIS App wordt opgenomen en ingevoerd, is direct en realtime in een online kaartviewer zichtbaar.

Het voordeel van het werken met Topcon RTK in combinatie met WebGIS App is dat men de data in eigen beheer heeft (geen conversie van  total station naar GIS) en men niet meer achteraf posities hoeft te corrigeren.

Kom naar de presentatie en kom te weten welke brede toepassingsmogelijkheden RTK en WebGIS App hebben.

 

logo topconTopcon positioning

rtk en WebGIS App

Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

 

[contact-form-7 id=”45″ title=”Contactformulier 1″]Een Loon- en maaibedrijf kreeg in korte tijd meer dan een verdubbeling van het aantal kilometers maaiwerk uit te voeren. “Er moest iets gebeuren. Met een nieuw werkgebied en nieuw personeel moesten we efficiënter gaan communiceren. Vooral de gesprekken met…

Van probleem naar WebGISApp

Bekijk aanbeveling

Al met al is de gemeente er mijns inziens erg op vooruit gegaan, nu wij platform onafhankelijk onze geoportaal webpagina’s op internet kunnen tonen. En voor mijzelf als applicatiebeheerder van C-Sam Publiceer is het allemaal een stuk makkelijker geworden de themakaarten online te zetten en te beheren.

Geoportaal gemeente Amstelveen en Aalsmeer

Bekijk aanbeveling

Uiteindelijk gaan we veel tijdwinst behalen. Maar vooral het betere inzicht maakt dat we efficiënter kunnen sturen.

Veldregistratie, W. Meijer Waterschap Groot Salland

Bekijk aanbeveling

“Ik heb met deze app MetenMelden er een maatje bij!

Apps&Maps: App MetenMelden

Bekijk aanbeveling

Ik vind de toepassing helemaal geweldig. Het is makkelijk te bedienen en levert veel tijdwinst en dus geld op.

Joep Korting – App Meten & Melden

Bekijk aanbeveling

Voor intern gebruik kunnen onze medewerkers een grote hoeveelheid themakaarten bekijken. Omdat veel medewerkers beschikken over een IPad, hebben we de themakaarten ook in de mobiele versie ter beschikking. WebGIS Publisher wordt op de IPad veelvuldig gebruikt.

C. Slierendrecht – WebGIS Publisher

Bekijk aanbeveling

WebGIS Publisher is onze kaartviewer voor locatiegebonden informatievoorziening. Door de veelzijdigheid van het product kunnen we het op verschillende manieren inzetten.

S. Stegeman – VNOG

Bekijk aanbeveling

Vraag naar een vrijblijvende demo

Apps & Maps