NieuwlandGeo Datamanagement Intellinq en Nieuwland Geo - NieuwlandGeo
0317 42 17 11 Mail ons

Aan data geen gebrek

Voor veel organisaties is het beheer van gegevens een lastig en complex geheel. Gefragmenteerde gegevens zijn via verschillende bronnen beschikbaar (eigen databases, PDOK thema downloads en losse files). Hierdoor is men vaak veel tijd kwijt om gegevens te vinden en loopt de organisatie risico’s door het missen van de juiste informatie.

Vaak kent het databeheer systeem weinig flexibiliteit. Er wordt geprobeerd om data op orde te krijgen en men kent issues met opnemen van nieuwe datasets en standaarden. Voor veranderingen zijn vaak ontwikkelaars nodig bij het maken van nieuwe bronnen, of het integreren van gegevens uit verschillende datasets en het creëren webservices.

Datamanagement van IntellinQ en Nieuwland Geo

Met de oplossing voor datamanagement via GeolinQ waarmee data en metadata structuren kunnen worden geconfigureerd, datamodellen en de gegevens zelf kunnen worden ingelezen, kan datamanagement blijvend flexibel worden ingericht.

Daarbij is het mogelijk om gegevensstandaarden in veel gevallen direct in te lezen zijn (XML/GML/WSDL databronnen). Gegevens uit verschillende ‘databronnen’ kunnen door configuratie met elkaar geïntegreerd worden.

WebGIS Publisher is de beheeromgeving en kaartviewer die de data en services van GeolinQ visualiseert in themakaarten en in Apps als toepassing aanlevert.

geo datamanagement

Van geodata tot geo-informatie

Nieuwland en IntellinQ bundelen hun krachten om hun klanten een totaaloplossing aan te kunnen bieden. Door de samenwerking is het mogelijk de gehele keten van het verzamelen van diverse data tot het op eenvoudige wijze visualiseren van deze data op de kaart, voor opdrachtgevers te verzorgen.

De oplossingen van Nieuwland zijn eenvoudig te integreren in software oplossingen van derde partijen. Hiermee kan worden geschakeld tussen de kaart en het proces.

Geïntegreerde levering

In de praktijk was het lastig om de benodigde data (organisatie data, BGT, BAG, WOZ, GBA, BRK, etc.) op eenduidige wijze in te passen in allerlei processen. De samenwerking tussen GeolinQ en Nieuwland gaat er nu voor zorgen dat de levering van data geïntegreerd kan plaatsvinden.

Beide oplossingen zijn webbased, flexibel, schaalbaar, open en complementair aan elkaar. Waar IntellinQ zich richt op het stroomlijnen van data, is Nieuwland gericht op het visualiseren van deze data en het toepassen van deze data binnen processen.
Medewerkers van Nieuwland en IntellinQ zijn opgeleid om de productlijnen te configureren en in te zetten. Hiermee bieden beide bedrijven expertise en professionele ondersteuning op de productlijnen.
De samenwerking van Nieuwland Geo-Informatie en IntellinQ levert u de technisch gewenste integratie van gegevens.

Lees meer op:

www.intellinq.nl

www.webgispublisher.nl

www.geomobiel.nl


Een Loon- en maaibedrijf kreeg in korte tijd meer dan een verdubbeling van het aantal kilometers maaiwerk uit te voeren. “Er moest iets gebeuren. Met een nieuw werkgebied en nieuw personeel moesten we efficiënter gaan communiceren. Vooral de gesprekken met…

Van probleem naar WebGISApp

Bekijk aanbeveling

Al met al is de gemeente er mijns inziens erg op vooruit gegaan, nu wij platform onafhankelijk onze geoportaal webpagina’s op internet kunnen tonen. En voor mijzelf als applicatiebeheerder van C-Sam Publiceer is het allemaal een stuk makkelijker geworden de themakaarten online te zetten en te beheren.

Geoportaal gemeente Amstelveen en Aalsmeer

Bekijk aanbeveling

Uiteindelijk gaan we veel tijdwinst behalen. Maar vooral het betere inzicht maakt dat we efficiënter kunnen sturen.

Veldregistratie, W. Meijer Waterschap Groot Salland

Bekijk aanbeveling

“Ik heb met deze app MetenMelden er een maatje bij!

Apps&Maps: App MetenMelden

Bekijk aanbeveling

Ik vind de toepassing helemaal geweldig. Het is makkelijk te bedienen en levert veel tijdwinst en dus geld op.

Joep Korting – App Meten & Melden

Bekijk aanbeveling

Voor intern gebruik kunnen onze medewerkers een grote hoeveelheid themakaarten bekijken. Omdat veel medewerkers beschikken over een IPad, hebben we de themakaarten ook in de mobiele versie ter beschikking. WebGIS Publisher wordt op de IPad veelvuldig gebruikt.

C. Slierendrecht – WebGIS Publisher

Bekijk aanbeveling

WebGIS Publisher is onze kaartviewer voor locatiegebonden informatievoorziening. Door de veelzijdigheid van het product kunnen we het op verschillende manieren inzetten.

S. Stegeman – VNOG

Bekijk aanbeveling

Kaartbeheeromgeving

WebGIS Publisher en WebGIS App