0317 42 17 11 Mail ons

Aan data geen gebrek

Voor veel organisaties is het beheer van gegevens een lastig en complex geheel. Gefragmenteerde gegevens zijn via verschillende bronnen beschikbaar (eigen databases, PDOK thema downloads en losse files). Hierdoor is men vaak veel tijd kwijt om gegevens te vinden en loopt de organisatie risico’s door het missen van de juiste informatie.

Vaak kent het databeheer systeem weinig flexibiliteit. Er wordt geprobeerd om data op orde te krijgen en men kent issues met opnemen van nieuwe datasets en standaarden. Voor veranderingen zijn vaak ontwikkelaars nodig bij het maken van nieuwe bronnen, of het integreren van gegevens uit verschillende datasets en het creëren webservices.

Datamanagement van IntellinQ en Nieuwland Geo

Met de oplossing voor datamanagement via GeolinQ waarmee data en metadata structuren kunnen worden geconfigureerd, datamodellen en de gegevens zelf kunnen worden ingelezen, kan datamanagement blijvend flexibel worden ingericht.

Daarbij is het mogelijk om gegevensstandaarden in veel gevallen direct in te lezen zijn (XML/GML/WSDL databronnen). Gegevens uit verschillende ‘databronnen’ kunnen door configuratie met elkaar geïntegreerd worden.

WebGIS Publisher is de beheeromgeving en kaartviewer die de data en services van GeolinQ visualiseert in themakaarten en in Apps als toepassing aanlevert.

geo datamanagement

Van geodata tot geo-informatie

Nieuwland en IntellinQ bundelen hun krachten om hun klanten een totaaloplossing aan te kunnen bieden. Door de samenwerking is het mogelijk de gehele keten van het verzamelen van diverse data tot het op eenvoudige wijze visualiseren van deze data op de kaart, voor opdrachtgevers te verzorgen.

De oplossingen van Nieuwland zijn eenvoudig te integreren in software oplossingen van derde partijen. Hiermee kan worden geschakeld tussen de kaart en het proces.

Geïntegreerde levering

In de praktijk was het lastig om de benodigde data (organisatie data, BGT, BAG, WOZ, GBA, BRK, etc.) op eenduidige wijze in te passen in allerlei processen. De samenwerking tussen GeolinQ en Nieuwland gaat er nu voor zorgen dat de levering van data geïntegreerd kan plaatsvinden.

Beide oplossingen zijn webbased, flexibel, schaalbaar, open en complementair aan elkaar. Waar IntellinQ zich richt op het stroomlijnen van data, is Nieuwland gericht op het visualiseren van deze data en het toepassen van deze data binnen processen.
Medewerkers van Nieuwland en IntellinQ zijn opgeleid om de productlijnen te configureren en in te zetten. Hiermee bieden beide bedrijven expertise en professionele ondersteuning op de productlijnen.
De samenwerking van Nieuwland Geo-Informatie en IntellinQ levert u de technisch gewenste integratie van gegevens.

Lees meer op:

www.intellinq.nl

www.webgispublisher.nl

www.geomobiel.nl

Kaartbeheeromgeving

WebGIS Publisher en WebGIS App
Spring naar de toolbar