NieuwlandGeo Opleiding Geo-informatiemanagement en organisatie
0317 42 17 11 Mail ons

Geo-informatiemanagement en organisatie

Maak kennis met het veelomvattende werkveld van geo-informatie. Van het betrekken van burgers bij de Omgevingswet tot het slim analyseren van bouwlocaties voor nieuwe woonwijken en het snel creëren van informatieve kaarten voor collega’s – geo-informatie speelt een sleutelrol in het dagelijks reilen en zeilen van je team.

Onze opleiding Geo-informatiemanagement en organisatie biedt de essentiële skills om jouw team te ondersteunen. Van het begrijpen van de nieuwste technologieën tot het effectief toepassen van geo-tools, onze opleiding biedt verschillende handvatten om je te helpen deze taken met vertrouwen aan te pakken.

Meld je vandaag nog aan en ontdek hoe geo-informatie niet alleen belangrijk is, maar ook uitermate relevant voor je organisatie!

Inhoud

Tijdens deze opleiding ga je met verschillende aspecten van geo-informatie aan de slag: van het ontdekken van de organisatie rondom geo tot aan het leren managen van je projecten. Laat bij cartografie je creativiteit de vrije loop, duik in GIS-datamodellen en databases, en ontdek de sleutel tot succes in projectcommunicatie.

Verdiep je in geo-wetgeving, leer de voordelen van open data en open standaarden kennen en maak kennis met het verspreiden van Geo-informatie.

Een excursie laat alles wat je hebt geleerd in de praktijk zien. Bereid je voor op een mix van boeiende colleges en een projectopdracht, die als een rode draad door de hele opleiding loopt. Ons motto: Kennis opdoen op een leuke manier!

Praktische informatie en planning

Voor wie?
De opleiding is bedoeld voor geo-adviseurs, geo-coördinatoren, (geo-) informatiemanagers, beleidsmedewerkers, projectleiders en GIS-specialisten uit de private en publieke sector.
Toelatingseisen
Je beschikt minimaal over een hbo-diploma of over 4 jaar aantoonbaar hbo denk- en werkniveau.
Studiebelasting
De totale studiebelasting van de opleiding bedraagt 180 uur, waarvan 80 uur ingeroosterd zijn aan lessen / bijeenkomsten / examen. Je dient rekening te houden met 100 uren voor het voorbereiden van de lessen en het schriftelijk examen.
Investering
De kosten voor de opleiding bedragen € 4.200,- (excl. BTW) per deelnemer. Eventueel kan je de kosten gespreid in 4 termijnen van elk € 1.050,- betalen.
De kosten voor het lesmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen.
Aanmelding
Je kunt je tot 3 september via onderstaand inschrijfformulier aanmelden voor deelname aan deze opleiding.
Rond 10 september ontvang je een uitnodigingsbrief met het rooster, de studiegids en een routebeschrijving.
Diploma en examen
De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Daarnaast werken deelnemers in een groep van twee á drie personen aan een projectopdracht. De opleiding is geaccrediteerd door Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland.
Indien je de opleiding met goed gevolg afsluit, ontvang je het officieel erkend post-hbo diploma.
Wanneer
17 september 2024 t/m februari 2025.
Lesdagen
De opleiding bestaat uit 12 lesavonden en 4 lesdagen. Vaste lesavond is dinsdag. Vaste lesdag is vrijdag.
Tijden
Iedere lesavond start om 18:30 uur en duurt tot 21:30 uur. De lesdagen starten om 09:30 uur en eindigen om 16:00 uur.
Waar
De lesavonden worden in Utrecht verzorgd (met broodjes vooraf) en de lesdagen in ons opleidingslokaal in Wageningen.

Meld je aan via onderstaand inschrijfformulier voor deze editie.
Heb je vragen? Neem dan contact met ons op: jvisscher@nieuwland.nl of jtjoeawie@nieuwland.nl.

Resultaat

Na deze opleiding:

  • heb je de juiste en actuele inzichten binnen het vakgebied om geo-informatie efficiënt te gebruiken en beschikbaar te stellen, zowel binnen als buiten jouw organisatie.
  • kun je actuele en wettelijke ontwikkelingen beoordelen op toepasbaarheid.
  • ben je in staat om in projectvorm een eigen geo-informatievoorziening vorm te geven en weet je wat hierbij komt kijken.
  • heb je via een excursie en ervaringen van de andere deelnemers kennis genomen van de geo-informatievoorziening bij andere instanties.

Erkenning

Deze post-hbo opleiding is officieel erkend als PHBO Registeropleiding en wordt jaarlijks geëvalueerd op inhoud, kwaliteit en praktijkrelevantie. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van het Centrum voor Post-Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Deelnemers die met goed gevolg de opleiding hebben afgerond, ontvangen het officieel erkende PHBO-diploma van Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. Daarnaast worden de geslaagden opgenomen in het Abituriëntenregister van het CPION.

Inschrijven


Aangeboden opleiding

Deelnemer(s)

Factuur

Dit inschrijfformulier maakt gebruik van JavaScript.
Indien u Javascript niet aan hebt staan, ziet u hier geen reCAPTCHA waarin u moet aanvinken dat u geen robot bent en kunt u het inschrijfformulier niet verzenden. Schakel daarom in uw browser Javascript in. Of neem contact met ons op.


“Domein- en beleidskennis had ik al, maar inzicht in de toepassingen van geo ontbraken nog. Ik heb de opleiding met name gedaan om een breed overzicht te krijgen van het geowerkveld, om vanuit daar de koppeling te kunnen leggen naar…

Heldere koppeling tussen theorie en eigen praktijk. Floris Seijben

Bekijk aanbeveling

Joselien Folkers over de Opleiding Basis Geo-informatie (review op Springest): “Ik ben heel tevreden over de opleiding, er was veel individuele aandacht en hulp. Kwaliteit was hoog, aan de deelnemers werden ook best hoge eisen gesteld, maar altijd op ontspannen…

Joselien Folkers

Bekijk aanbeveling

Zeer verhelderende opleiding en goed gestructureerd. Ik ben weer up-to-date rondom alle GIS gerelateerde ontwikkelingen, wetgevingen en standaardisatie (nationaal en internationaal).

Guus Claessen – Grontmij

Bekijk aanbeveling

Ook mijn huidige werkgever, waar ik inmiddels al weer een tijdje met veel plezier werk, heeft de opleiding hoog op waarde geschat. Dit is voor hem van doorslaggevend belang geweest mij een baan aan te bieden.

Edwin Pleijsier – Arcadis

Bekijk aanbeveling

Ik ben een opleiding gaan zoeken die mij ondersteunt in het maken van een beleidsplan. Het is interessant om medecursisten te ontmoeten van bijvoorbeeld de luchtmacht, een veiligheidsregio en ook andere gemeenten. Zij hebben met dezelfde problematiek te maken, maar komen ook andere problemen tegen. De oplossingen die zij bedenken zijn vaak heel verschillend.

Jan Pieter Den Boer – Gemeente Elburg

Bekijk aanbeveling

Gelukkig is de dosering in de opleiding goed: er wordt niet te lang over onderwerpen doorgezaagd en er is een prettige afwisseling tussen moeilijke en makkelijke onderdelen.

Dirk Klaaren – Vitens

Bekijk aanbeveling

Paper 'Navigatie door de wereld van gegevens'

Download