Geo-informatie krijgt een steeds grotere rol binnen organisaties en bedrijven. Deze opleiding voor beleidsmedewerkers, informatie managers, geo-adviseurs, coördinatoren en GIS specialisten op HBO-niveau, geeft u de handvatten voor het coördineren van alle activiteiten rondom geo-informatie.
Krijgt u te maken met het opzetten van een Geografisch Informatie Systeem? Of gaat u bepalen hoe GIS in te zetten in de organisatie? De opleiding Geo-Informatievoorziening is er voor hen die als een spin in het web van Geo-informatie moeten werken.
De opleiding geeft u een helicopterview op geo-informatie, om dit met de juiste en actuele kennis en inzichten, zowel binnen als buiten de organisatie, efficiënt in te zetten en als voorziening beschikbaar te maken.
Veel gegevens hebben betrekking op een gebied of locatie. Veel (Geo-)informatie is openbaar en interessant bij de uitvoering van de werkprocessen binnen uw organisatie. Voorbeelden zijn het gebruik van Open Street Maps of PDOK-services als achtergrondkaart in uw intranet en/of desktop GIS.
Vaak loopt u tegen vragen aan zoals:
Het vinden van antwoorden is echter niet eenvoudig. De oplossingen zijn sterk afhankelijk van de type organisatie en de prioriteiten die worden gesteld. Samen met de docent en de andere klasgenoten zult u tijdens de opleiding Post HBO Geo-informatievoorziening op zoek gaan naar de beste antwoorden.
Het algemene primaire doel van de opleiding is om:
De volgende onderwerpen komen tijdens de opleiding aan bod:
Organisatie en Geo-informatie
Fundament
Beleid en Wetgeving
Toepassingen en Integratie
Verschillende colleges worden gecombineerd met klassikale en online practica. Daarnaast zijn de deelnemers gedurende de opleiding bezig met een projectopdracht die als een rode draad door de opleiding loopt. De opgedane kennis wordt dan gelijk tijdens de opleiding toegepast!
Voor wie?: De opleiding is bedoeld voor geo-coördinatoren, geo-adviseurs, projectleiders en specialisten uit de private en publieke sector.
Toelatingseisen: De deelnemer beschikt minimaal over een HBO diploma of over 4 jaar aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Het HBO werk- en denkniveau wordt gecontroleerd door middel van een intakegesprek.
Studiebelasting: De totale studiebelasting van de opleiding bedraagt ongeveer 180 uur, waarvan 80 uur ingeroosterd zijn aan lessen / bijeenkomsten / examen. De deelnemer dient rekening te houden met 100 uren voor het voorbereiden van de lessen, het proefexamen en het examen/herexamen.
Investering: De kosten voor de opleiding bedragen € 3.950,- (excl. BTW) per deelnemer. Deelnemers kunnen de kosten in 4 termijnen betalen à € 987,50 per termijn. De kosten voor het lesmateriaal en het benodigde boek zijn inbegrepen in boven genoemde prijs en worden verstrekt door Nieuwland.
Aantal deelnemers: 5 – 12
Aanmelding: U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden voor deelname aan deze opleiding. Graag uiterlijk twee weken vóór aanvang van de opleiding aanmelden.
Na inschrijving ontvangt u van ons binnen twee werkdagen een ontvangstbevestiging. Meldt u zich via internet aan, dan krijgt u een automatische bevestiging per e-mail. Ongeveer 2 weken vóór aanvang van de opleiding ontvangt u een uitnodigingsbrief met het programmaoverzicht en een routebeschrijving.
Diploma en examen: De opleiding wordt afgesloten met een examen. Daarnaast werken deelnemers in een groep van twee á drie personen aan een projectopdracht. De opleiding is Post-HBO gecertificeerd. Met goed gevolg ontvangt u een Post-HBO diploma.
Wanneer: 20 september 2022 t/m 31 januari 2023
Meld u aan via onderstaand inschrijfformulier voor deze editie.
Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: jvisscher@nieuwland.nl of jtjoeawie@nieuwland.nl.
Lesdagen: De opleiding bestaat uit 12 lesavonden en 4 lesdagen. Vaste lesavond is dinsdag. Vaste lesdag is vrijdag.
Tijden: Iedere lesavond start om 18:00u en duurt tot ongeveer 21:30u. Iedere lesdag start om 09:30u en eindigt om 16:00u.
Avondeten / Lunch: Voor dat de les begint, wordt een luxe broodmaaltijd verzorgd.
Waar: Utrecht en Wageningen (Hesselink van Suchtelenweg 4).
Na deze opleiding:
Onze Post-HBO opleiding is officieel erkend als PHBO Registeropleiding en wordt jaarlijks geëvalueerd op inhoud, kwaliteit en praktijkrelevantie. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van het Centrum voor Post-Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Deelnemers die met goed gevolg de opleiding hebben afgerond, ontvangen het officieel erkende PHBO-diploma van Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. Daarnaast worden de geslaagden opgenomen in het Abituriëntenregister van het CPION.
Daniëlla Houben, Geo-coördinator en rioolbeheerder bij de gemeente Onderbanken.
“[…] Het was een zeer leerzame opleiding, die ik iedere Geo-coördinator of beleidsmedewerker aanraad en misschien zelfs nog een manager of twee. De opleiding opent je ogen voor de mogelijkheden en onmogelijkheden die Geo-informatie te bieden heeft voor je organisatie. […]”
Jan Pieter Den Boer, CAD/GIS medewerker bij gemeente Elburg;
“[…] Het is interessant om medecursisten te ontmoeten van bijvoorbeeld de luchtmacht, een veiligheidsregio en ook andere gemeenten. Zij hebben met dezelfde problematiek te maken, maar komen ook andere problemen tegen. De oplossingen die zij bedenken zijn vaak heel verschillend.
Door de opleiding krijg je een goed overzicht en zie je de verbanden. De onderwerpen met een hoger theoretisch niveau als SDI gaven goede inzichten. Ik vond daarnaast de avonden over datakwaliteit en spatial databases erg goed en voor mij zeer bruikbaar.”