NieuwlandGeo WebGIS Publisher en Globespotter - NieuwlandGeo
0317 42 17 11 Mail ons

Beoordelen van het straatbeeld

Voor het beoordelen van een situatie in de buitenruimte moeten vaak verschillende informatiebronnen worden geraadpleegd. Het bekijken van een kaart waarin relevante geodata zijn opgenomen, is meestal de eerste stap. Bij de beoordeling van een situatie is het praktisch om ook een realistisch beeld bij de hand te hebben. Raadplegen van panoramafoto’s is dan een geschikte manier.

GlobeSpotter beschikbaar in WebGIS Publisher

Nieuwland Geo introduceert hiervoor een vernieuwde koppeling met GlobeSpotter in WebGIS Publisher.

GlobeSpotter is een webapplicatie die toegang geeft tot het beeldmateriaal van CycloMedia. De koppeling voorziet in interactie tussen de kaart en Cyclorama’s, de 360˚ panoramafoto’s. Daarmee wordt het mogelijk om zowel vanuit de kaart, als vanuit de Cyclorama’s te navigeren.

De Cyclorama’s van CycloMedia hebben hoogwaardige geometrische eigenschappen, waardoor ze zonder vertekening een waarheidsgetrouw beeld geven van de omgeving. Bovendien worden ze jaarlijks geactualiseerd waardoor de gebruiker altijd over recent beeldmateriaal beschikt.

globespotter

Meerwaarde combinatie WebGIS Publisher / Globespotter

Met WebGIS Publisher is het eenvoudig om een themakaart op te zetten met specifieke geodata. Voor bijvoorbeeld WOZ taxaties, BAG inwinning, vergunning verlening of afhandeling van klachten kunt u in een themakaart de brondata met uw eigen data combineren.
Wilt u bijvoorbeeld een visuele inspectie met Globespotter uitvoeren van een aantal gebouwen dan kan een themakaart met kadastrale data, uw eigen data plus data uit de BAG, u de benodigde informatie verstrekken.

Binnen de viewer van WebGIS Publisher is het mogelijk om op basis van een klik op de kaart Globespotter te activeren. De locatie op kaart bepaalt de gepresenteerde Cyclorama’s. Vanuit de kaart is de kijkrichting te veranderen en de hoek (zoomniveau) van de foto direct te wijzigen. Indien de locatie en het zoomniveau vanuit Globespotter wordt aangepast dan wijzigt deze op de kaart binnen WebGIS Publisher real-time mee.

‘De hoge kwaliteit en de snelle beschikbaarheid van de Cyclorama beelden zijn van toegevoegde waarde voor onze klanten.’
Emil Roes, Accountmanager Nieuwland Geo-Informatie

‘Nieuwland en CycloMedia hebben in grote mate dezelfde klantengroepen. Deze nieuwe add-on van GlobeSpotter binnenWebGIS Publisher is dan ook een logisch vervolg, waarbij onze gezamenlijke klanten optimaal gebruik kunnen maken van het beeldmateriaal.’
Eric Mooijman, partner manager CycloMedia

WebGIS Publisher is het Map Management System van Nieuwland Geo,
een online tool waarmee gebruikers hun digitale kaarten kunnen samenstellen.

Meer weten over WebGIS Publisher en de add-on Globespotter?
Vraag informatie bij Sander Wijsman, product manager WebGIS Publisher

MEER WETEN


Een Loon- en maaibedrijf kreeg in korte tijd meer dan een verdubbeling van het aantal kilometers maaiwerk uit te voeren. “Er moest iets gebeuren. Met een nieuw werkgebied en nieuw personeel moesten we efficiënter gaan communiceren. Vooral de gesprekken met…

Van probleem naar WebGISApp

Bekijk aanbeveling

Al met al is de gemeente er mijns inziens erg op vooruit gegaan, nu wij platform onafhankelijk onze geoportaal webpagina’s op internet kunnen tonen. En voor mijzelf als applicatiebeheerder van C-Sam Publiceer is het allemaal een stuk makkelijker geworden de themakaarten online te zetten en te beheren.

Geoportaal gemeente Amstelveen en Aalsmeer

Bekijk aanbeveling

Uiteindelijk gaan we veel tijdwinst behalen. Maar vooral het betere inzicht maakt dat we efficiënter kunnen sturen.

Veldregistratie, W. Meijer Waterschap Groot Salland

Bekijk aanbeveling

“Ik heb met deze app MetenMelden er een maatje bij!

Apps&Maps: App MetenMelden

Bekijk aanbeveling

Ik vind de toepassing helemaal geweldig. Het is makkelijk te bedienen en levert veel tijdwinst en dus geld op.

Joep Korting – App Meten & Melden

Bekijk aanbeveling

Voor intern gebruik kunnen onze medewerkers een grote hoeveelheid themakaarten bekijken. Omdat veel medewerkers beschikken over een IPad, hebben we de themakaarten ook in de mobiele versie ter beschikking. WebGIS Publisher wordt op de IPad veelvuldig gebruikt.

C. Slierendrecht – WebGIS Publisher

Bekijk aanbeveling

WebGIS Publisher is onze kaartviewer voor locatiegebonden informatievoorziening. Door de veelzijdigheid van het product kunnen we het op verschillende manieren inzetten.

S. Stegeman – VNOG

Bekijk aanbeveling

WebGIS Publisher uitgebreid met App

Bekijken